Menu Sluiten

VERZUIMSUPPORT BRABANT

Wetswijziging verplichte vertrouwenspersoon

Juni 2023

Recent heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel tot de verplichtstelling van een vertrouwenspersoon aangenomen. De wet is bedoeld om de effectiviteit van vertrouwenspersonen te verbeteren bij het voorkomen en aanpakken van intimidatie en discriminatie op de werkplek.

WETSWIJZIGING

De nieuwe wet verplicht werkgevers (met meer dan 10 medewerkers) om een gekwalificeerde vertrouwenspersoon aan te stellen, de positie van de vertrouwenspersoon te versterken en zorg te dragen voor de mogelijkheid van werknemers om een klacht in te dienen zonder angst voor represailles. De wet vereist ook dat vertrouwenspersonen een erkende opleiding volgen. Werkgevers mogen ervoor kiezen intern een vertrouwenspersoon op te leiden, maar kunnen ook een externe vertrouwenspersoon aanstellen.

VERZUIMSUPPORT BRABANT

VerzuimSupport Brabant, vaste ISK samenwerkingspartner, is dé specialist op het gebied van verzuimaanpak in alle facetten. Bij het afsluiten van een verzuimabonnement word je op een persoonlijke en adequate wijze ondersteund in je verzuimaanpak. Ook in relatie tot deze wetwijziging kunnen ISK leden terecht bij Verzuimsupport. Via VerzuimSupport kun je als werkgever beschikken over een professionele en betrokken vertrouwenspersoon. Niet alleen jouw werknemers worden hier beter van, ook jij als werkgever!

Benieuwd naar wat VerzuimSupport Brabant voor jou kan beteken?

Bel gerust naar 06-25507030 of kijk op www.verzuimsupport.nl