Menu Sluiten

Saasen Groep is samenwerkingspartner voor de RI&E

Juli 2024

De RI&E is een wettelijke verplichting voor ieder bedrijf, deze moet altijd actueel zijn. In de RI&E staan de risico’s die voor kunnen komen binnen een bedrijf met de daarbij behorende plan van aanpak en de verantwoordelijkheden per persoon. Saasen kan organisaties helpen met zowel het opstellen als het toetsen van de RI&E.

Verzekeringsmaatschappijen zijn steeds kritischer over de RI&E van een bedrijf. Als er voor de branche van een bedrijf een goedgekeurde (door de Nederlandse Arbeidsinspectie) RI&E bestaat kan je deze gebruiken. Hiermee kan je 95%van de risico’s opvangen.

Er zijn 3 situaties:

  1. Er is geen goedgekeurde branche RI&E > de zelf opgestelde bedrijfs RI&E moet altijd worden getoetst
  2. Er is wel een goed gekeurde branche RI&E en er zijn minder dan 25 medewerkers > de RI&E hoeft niet te worden getoetst
  3. Er zijn meer dan 25 medewerkers > de RI&E moet altijd worden getoetst

Daarnaast biedt Saasen een eigen Arbo Managementsysteem aan waarin de RI&E en actiepunten digitaal vastgelegd en actueel gehouden kunnen worden. Kortom ze ontzorgen, bieden maatwerk en zorgen ervoor dat jij er actief mee aan de slag blijft. Voor ISK-leden geldt een korting van 7% en rekenen zij geen reiskosten. 

Heb je vragen? Marit Hoogendijk is het aanspreekpunt voor ISK-leden.

Marit Hoogendijk, Saasen Groep
06 40 35 38 86 | marit.hoogendijk@saasen.nl