ISK

Laatste nieuws:

Pallet inzameling Pilot ISK & OVBRM 24-01-23
Pallet inzameling Pilot ISK & OVBRM Jan. t/m jun.2023   Pallets ... »»
Nieuwe accountmanager ISK - Suzanne van Gompel 31-10-22
  Beste leden en relaties van het ISK,   Aangenaam, mijn naam is ... »»
ISK webinar Energie - 21 oktober 2022 30-09-22
De zorgen rond de steeds hoger wordende stroom- en gasprijzen nemen toe. Inkoop ... »»
ISK en energie 22-03-22
In samenwerking met Cinergie koopt ISK verscheidene jaren collectief elektriciteit en ... »»
Betrokken verzuimbegeleiding voor ISK-lidbedrijven - 15-03-22
Onlangs heeft het nieuwe jaar zijn intrede gedaan. Niet zelden gaat deze nieuwe start ... »»
Inkoop-Samenwerking de Kempen

Pallet inzameling Pilot ISK & OVBRM 24-01-2023

 

Pallet inzameling Pilot ISK & OVBRM

Jan. t/m jun.2023

 

Pallets rond slingerend ….….... opgestapelde pallets tegen de omheining geplaatst waardoor inbraakgevoeligheid om de hoek komt kijken …..….... onnodige risico’s m.b.t. brandveiligheid …..….... gebruikte pallets …..….... we worden er doorgaans niet veel vrolijker van. Hoog tijd dus om eens te kijken of we vanuit een collectieve, lokale benadering tot een praktische en duurzame oplossing kunnen komen. Doe mee met de OVBRM & ISK PALLET INZAMELING PILOT!

 

Wat:
Een pilot waarbij een maandelijkse inzameling van kwalitatief goede én beschadigde pallets op een duurzame wijze wordt gefaciliteerd. Ingezamelde pallets worden hersteld om hergebruik te faciliteren en eventueel afvalhout wordt gerecycled, bv tot spaanplaten.

 

Wie kan er meedoen:
Alle OVBRM, ISK leden én niet-leden zijn welkom om deel te nemen. Interessant voor ondernemers én particulieren. Heb je pallets over, doe mee en ondersteun dit duurzame initiatief!

 

Kosten:
Meedoen is geheel kosteloos.

 

Looptijd pilot:
De pilot loopt van 1 januari 2023 t/m 30 juni 2023. Na 30 juni zal er een evaluatie plaatsvinden met de betrokken partijen waarna gezamenlijk bekeken wordt of de pilot wel/niet een vervolg krijgt.

 

Inzamelpunt
Aan de Hofstede 9-11 te Reusel (Truckwash) treft u op vermelde tijdstippen een oplegger waar kwalitatief goede pallets kunnen worden ingeleverd. Daarnaast zal er een container aanwezig zijn om beschadigde pallets achter te laten. Een heftruck is op locatie aanwezig voor het verplaatsen van het materiaal. Let op!: Het betreft uitsluitend de inlevering van pallets, en pallethout u wordt vriendelijk doch nadrukkelijk verzocht om géén ander materiaal in de container achter te laten.

 

Inzamelmomenten:
Iedere laatste vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur wordt het verzamelpunt ingericht, dus:
1.   Vr. 27 jan. 2023 van 10.00 – 12.00 uur       4.   Vr. 28 apr. 2023 van 10.00 – 12.00 uur
2.   Vr. 24 feb. 2023 van 10.00 – 12.00 uur       5.   Vr. 26 mei 2023 van 10.00 – 12.00 uur
3.   Vr. 31 mrt. 2023 van 10.00 – 12.00 uur       6.   Vr. 30 jun. 2023 van 10.00 – 12.00 uur

 

Hoe deelnemen:
Aanmelden kan per mail naar suzanne@iskempen.nl , ook voor eventuele vragen over de pilot kunt u mailen naar dit emailadres.

 

Met vriendelijke groet,
Bestuur OVBRM & ISK

 

 

Nieuwe accountmanager ISK - Suzanne van Gompel 31-10-2022

 

 

Beste leden en relaties van het ISK,

 

Aangenaam, mijn naam is Suzanne van Gompel, recent aangesteld als accountmanager van ISK. Na een prettige kennismaking met het ISK-bestuur kijk ik ernaar uit om de belangen van de aangesloten ondernemers te mogen behartigen.  Mijn speciale dank gaat uit naar mijn voorgangster Hetty van Hamsvoort. Hetty’s inzet heeft eraan bijgedragen dat de overdracht van werkzaamheden prettig is verlopen.

 

Ik heb een achtergrond op het gebied van organisatieontwikkeling en inkoop. Inmiddels zo’n 10 jaar geleden studeerde ik af aan Tilburg University, Master Organisation Studies. Daarna ben ik direct als consultant aan de slag gegaan bij adviesbureau Het NIC. Als consultant begeleidde en adviseerde ik een groot aantal opdrachtgevers bij Europese en nationale inkoopprocedures. Na enkele jaren bij Het NIC ben ik als intern adviseur bij Tilburg University (TiU) in dienst getreden. Mijn takenpakket was gericht op het begeleiden van Europese aanbestedingen en het verder professionaliseren van de inkoopfunctie binnen TiU. Sinds 2021 ben ik werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur. Ik werk graag laagdrempelig, down-to-earth en vanuit een mensgerichte aanpak, m.a.w. met een Kempische insteek!

 

Voor vragen, mooie ideeën of overige bijzonderheden in relatie tot ISK ben ik bereikbaar via suzanne@iskempen.nl. Meer informatie over ISK treft u op www.iskempen.nl waar ik zo nu en dan informatie over inkoopprojecten zal plaatsen.

 

Ik kijk er naar uit om kennis te mogen maken met u, graag tot ziens!

 

Mvg,
Suzanne van Gompel MSc

 

 

 

ISK webinar Energie - 21 oktober 2022 30-09-2022

 

De zorgen rond de steeds hoger wordende stroom- en gasprijzen nemen toe. Inkoop Samenwerking de Kempen organiseert daarom een webinar waarin we u bijpraten over de actuele ontwikkelingen.

 

Op vrijdag 21 oktober 2022 van 11.30 tot 13.00 uur organiseert ISK in samenwerking met Cinergie een webinar waarin de prijsontwikkelingen op de energiemarkt en de onderliggende oorzaken worden toegelicht. Ook wordt ingegaan op de maatregelen die de overheid neemt en wat dit voor u voor effect heeft. Daarnaast is er aan het eind van het webinar een uitleg over de inkoopstrategie ISK met een doorkijk naar 2023. Er is dan uiteraard de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

 

U kunt zich aanmelden voor het webinar door uw e-mailadres te mailen naar info@iskempen.nl onder vermelding van ISK webinar. Enkele dagen voor het webinar krijgt u op dit emailadres de vergaderlink toegestuurd.

 

Graag tot ziens op 21 oktober!

 

 

ISK en energie 22-03-2022

 

In samenwerking met Cinergie koopt ISK verscheidene jaren collectief elektriciteit en gas in voor ca. 250 bedrijven. Alle inkoopbesluiten worden genomen door een werkgroep van vertegenwoordigers van lidbedrijven uit de Kempenregio. We zijn doorlopend op zoek naar zo gunstig mogelijke inkoopmomenten. In het verleden zijn we daar goed in geslaagd, o.a. op 1 juni 2016 kocht ISK Energie elektriciteit en aardgas in voor historisch lage prijzen. Deze prijzen werden vastgelegd t/m 31-12-2020.

Vanaf dat moment zijn de energieprijzen jarenlang veel hoger geweest. Begin 2020 is een 3-jarig klikcontract (2021 t/m 2023) gesloten. De markt zat in een dalende trend en daarom is gewacht met vastklikken tot later dat jaar. Eind 2020 zijn prijzen vastgeklikt voor uitsluitend 2021 en bewust nog niet voor 2022 en 2023. Prijzen daalden nog steeds en de verwachting was dat COVID de economie verder onder druk zou zetten. Gedurende het jaar 2021 hebben deelnemers kunnen profiteren van de keuze die er voor dat jaar gemaakt is omdat de prijzen vanaf dat moment enorm gestegen zijn.


Vanaf september 2021 zijn we overvallen door de gebeurtenissen. Aanvankelijk werd Nordstream 2, een belangrijke nieuwe gaspijpleiding, niet in gebruik genomen. De discussie met Rusland werd snel grimmiger en ondanks dat je steeds dacht het kan niet erger, escaleerde de situatie steeds sneller tot en met de oorlog waar we nu midden in zitten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind 2021 is er door de werkgroep voor gekozen om de inmiddels torenhoge energieprijzen niet vast te zetten, maar de markt ‘floating’ te volgen. Als de rust weerkeert, zullen energieprijzen dalen en daalt de energieprijs die we betalen direct mee. De laatste weken is dit scenario wel een stuk onzekerder geworden. En het enige wat rest is hopen dat de rust in Oekraïne zo snel mogelijk terugkeert.

 

Wij kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn over de inkoop van elektriciteit en gas. Wij adviseren zowel deelnemers als niet-deelnemers om contact op te nemen met Mike Lusthof van Cinergie (m.lusthof@cinergie.nl  en 06-53292042). Uiteraard staan wij u ook vanuit ISK te woord om uitleg te geven. Als er leden zijn die behoefte hebben aan uitleg tijdens een bijeenkomst (fysiek of digitaal) voor ondernemers, dan volstaat een bericht aan hetty@iskempen.nl (uiterlijk woensdag 30 maart 2022). Bij voldoende belangstelling gaan wij dit organiseren.

 

 

 

Betrokken verzuimbegeleiding voor ISK-lidbedrijven - 15-03-2022

 

Onlangs heeft het nieuwe jaar zijn intrede gedaan. Niet zelden gaat deze nieuwe start gepaard met voornemens op het gebied van gezondheid en geluk. Mooie waarden, die Inkoop Samenwerking de Kempen ook de werknemers van haar lidbedrijven (OBGB Bladel, POB Bergeijk, OE Eersel en OVBRM Reusel de Mierden) toewenst. Daarom is ISK op 1 januari 2022 een samenwerking aangegaan met VerzuimSupport Brabant, dé verzuimbegeleidingsdienst van de Kempen. De huidige lidbedrijven konden via ISK al kiezen voor een arbodienst die de vangnetregeling aanbiedt. Door de samenwerking met VerzuimSupport Brabant kunnen leden nu ook opteren voor de maatwerkregeling, oftewel het ‘eigen regie-model’.

Zoals de naam al aangeeft, kan de werkgever hierbij zélf de regie houden bij de begeleiding van zieke werknemers. Uiteraard voldoet de werkgever met het eigen regie-model aan alle verplichtingen die op grond van de wet gesteld worden. VerzuimSupport Brabant ontzorgt en helpt werkgevers bij het adequaat uitvoeren van alle arbotaken en regels. En daar blijft het niet bij.  Johan de Kort van VerzuimSupport Brabant vertelt: “Een medewerker die zich ziek meldt, heeft daarvoor een goede reden en wil gehoord worden. Samen met de werknemer én werkgever zoeken wij naar eenvoudige en praktische oplossingen”.
 

Veel lokale bedrijven doen al zaken met VerzuimSupport Brabant en zijn zeer te spreken over de Kempische manier van werken, de korte lijnen en proactieve aanpak. Zo wordt het aan huis bezoeken en het daadwerkelijk in gesprek gaan met zieke medewerkers als zeer prettig ervaren. Werkgevers én werknemers krijgen een casemanager die gedurende het hele traject hun aanspreekpunt blijft. Van de uitleg van de speciale verzuimtool tot het inplannen van het spreekuur of het telefonisch consult: de eigen casemanager voert het uit. 

Wim van Eijk, voorzitter van ISK: “Naast de persoonlijke betrokkenheid en de pragmatische aanpak, hebben we gekozen voor VerzuimSupport Brabant vanwege het lokale karakter. Hun kantoor staat in Bladel en daar houden de bedrijfsartsen van VerzuimSupport Brabant ook spreekuur. Voor veel van onze leden zal het prettig zijn dat hun medewerkers dichtbij huis terecht kunnen. Bovendien is het voor ISK weer een project met één van onze eigen lidbedrijven, een prachtig voorbeeld van lokale samenwerking!”
 

De samenwerking tussen ISK en VerzuimSupport Brabant biedt zéér interessante voordelen voor de ISK-lidbedrijven. Nieuwe leden betalen geen aansluitkosten, krijgen korting op keuringen én de verzuimsoftware wordt gratis ingericht. Tot slot kunnen nieuwe leden kosteloos een opleiding tot preventiemedewerker volgen. Uiteraard is de Brabantse betrokkenheid bij VerzuimSupport Brabant altíjd gratis. Want persoonlijke aandacht, daar word je beter van!

Deze tekst is ook in Brabant Business Magazine verschenen. Klik hier voor het volledige artikel. 

 

 

Samen met Lyreco naar betere arbeidsveiligheid 21-02-2022

 

Arbeidsveiligheid houdt in dat een werknemer zijn taak kan uitvoeren, zonder slachtoffer te worden van een arbeidsongeval. Onder een arbeidsongeval verstaan we alle ongevallen die tijdens het werk overkomt en wat letsel veroorzaakt. Voor de erkenning van een arbeidsongeval door de overheid geldt een strikte regelgeving.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Een arbeidsongeval mét verzuim leidt tot gemiddeld 28 werkdagen afwezigheid op het werk.
- De kost van een arbeidsongeval mét verzuim kan geschat worden op € 7.000 (aan een gemiddelde kost van € 250 per verzuimdag).
- 10% van de ongevallen kan voorkomen worden door het juiste gebruik van de geadviseerde PBM’s

Safety-dagen bij u op locatie. 
Veel organisaties vragen zich dan af hoe zij, binnen het brede aanbod van veiligheidsschoeisel, de juiste Persoonlijke Beschermings Middelen ( kortweg PBM’s) voor hun medewerkers moeten selecteren. Ieder persoon is anders, maar ook zeker iedere voet, denk bijvoorbeeld aan medewerkers met (ortopedische) aanpassingen.
Wij helpen je graag bij het bepalen en verstrekken van de juiste PBM’s. Zo nemen we ook graag een kijkje in jullie werkplaats om per situatie een inschatting te kunnen maken naar de meest geschikte PBM’s.

Persoonlijke bescherming
In deze tijd blijft het belangrijk om jezelf preventief te weren tegen het COVID-19 virus, ook deze bescherming valt onder het item “persoonlijke bescherming”. Hier kunnen wij van Lyreco ook ondersteuning bij bieden met betrekking tot het leveren van gecertificeerde mondkapjes, zelftesten, dispensers en wegwerphandschoenen.

Geheel vrijblijvend kunnen wij een quick-scan uitvoeren van uw werkplekken om zo de veiligheidsrisico’s van medewerkers binnen uw organisatie vast te stellen. Op basis van deze analyse kunnen wij een advies uitbrengen van de vereiste PBM’s voor de betreffende taken en werkomstandigheden.
Neem contact op met Gera Kuperus, contactpersoon voor ISK leden (06-47830416 -  gera.kuperus@lyreco.com of met Lars Awater PBM specialist (06-54663369 - lars.awater@lyreco.com). 

 

 

Gratis kopieerpapier 28-01-2022

 

VDP Office uit Valkenswaard heeft met ISK afspraken gemaakt op het gebied van de aankoop en verhuur van Canon kantoormachines. Nieuwe klanten ontvangen vrijblijvend advies op het gebied van kantoorautomatisering en een bijzonder interessant kortingspercentage bij aankoop of verhuur van Canon machines.
 

Behoudens deze voordelen heeft VDP Office nu een zeer scherpe aanbieding voor aangesloten leden. Bij huur of aankoop van een Canon kopieermachine ontvangt u nu 1 jaar gratis kopieerpapier!
 

VDP Office biedt u:

• Canon A-klasse kwaliteitsmachines
• Topservice vanuit Valkenswaard
• Ruim 60 jaar uw vertrouwde leverancier
 

Neem contact op met Pieter Verberne voor informatie en voorwaarden:
Tel  040-2013309 - pieter@vdpoffice.nl 

 

 

Energieaudit - subsidieregeling 21-12-2021

 

De afgelopen tijd heeft ISK in samenwerking met Cinergie, al jarenlang onze energieadviseur, bij verschillende bedrijven een energie-auditplus uitgevoerd. Hierdoor voldoen de bedrijven aan de informatieplicht energiebesparing of aan de EED energie-auditplicht. Door de vaktechnische kennis hebben de audits vooral geleid tot flinke energie- en CO2-besparingen en daardoor tot kostenbesparingen. Gezien de marktprijsontwikkeling is energiebesparing dé manier om energiekosten waar mogelijk te verlagen. Bent u MKB ondernemer en is uw verbruik <50.000kWh en <25.000m3 aardgas? Dan kunt u nu gebruik maken van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) waarbij 75% van de auditkosten door de overheid wordt vergoed.
 

Ook geïnteresseerd in energiebesparing? Of wilt u weten welke wet- en regelgeving voor u van toepassing is? Neem dan contact opnemen met Mike Lusthof van Cinergie (m.lusthof@cinergie.nl of 06-53292042).

 

 

Ontzorging op het gebied van veiligheid: ISK en Smeba 20-12-2021

 

Inkoop Samenwerking de Kempen ofwel ISK, bestaat dit jaar 18 jaar. In de loop der jaren is een stevige basis gelegd met zo’n 20 projecten waarmee aangesloten bedrijven een behoorlijk inkoopvoordeel kunnen bereiken. Behalve inkoopvoordeel bieden is de tweede, niet minder belangrijke doelstelling het ontzorgen van ondernemers. Zo is vanwege de Corona ontwikkelingen een sneltest straat gerealiseerd op één van de Kempische bedrijventerreinen. Het project controle brandblusmiddelen is ook een fraai voorbeeld van het ontzorgen van aangesloten ondernemers op facilitair gebied.
 

Ontzorgen
De samenwerking met Smeba, toonaangevend producent van kwalitatief hoogstaande brandblussers en brandslanghaspels is er één die staat als een huis. Smeba ontzorgt de aangesloten bedrijven op het gebied van brandpreventie, detectie en advies. Jaarlijks voeren de REOB gecertificeerde monteurs de preventieve en correctieve controles uit voor de diverse disciplines.
 

Veiligheid
De visie van Smeba is gericht op voortdurende productinnovatie met aandacht voor duurzaam ondernemen, technologische ontwikkelingen op het gebied van automatisering en een constant kwaliteitsniveau. Veiligheid is een breed begrip en mede daarom richt Smeba zich niet alleen op de controle van brandblusmiddelen en brandslaghaspels. Indien bedrijven de samenwerking aangaan met Smeba kan de jaarlijkse controle ook uitgevoerd worden voor noodverlichting, brandmeldinstallaties, brandblusdekens, droge stijgleiding en EHBO-middelen zoals verbandtrommels, pleisterdispensers en oogspoelflessen.
 

Voordeel en een advies op maat
Vanwege het feit dat controlerondes tijdig ingepland worden wordt er een dusdanige logistieke aanpak gekozen, dat de dienstverlening voor ISK-lidbedrijven prijstechnisch ook zeer interessant is. Om er achter te komen hoe die aanpak er uit ziet en wat de werkwijze van Smeba is, is het mogelijk om vrijblijvend een veiligheidsscan voor uw onderneming te laten maken. Een expert doet een inventarisatie op locatie en verzorgt een aansluitend hierop vrijblijvend een offerte. Ook kan er op basis van opgave van het aantal te keuren en type middelen vrijblijvend een aanbieding gemaakt worden.

Smeba biedt continuïteit en veiligheid met een hoge service – voor een interessante ISK-prijs:  dé totaal oplossing voor zowel kleine en grote ondernemingen, waarbij ook nog eens een landelijke dekking centraal staat!
 

www.smeba.nlverkoop@smeba.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teststraat Bladel verhuisd naar locatie Van Dissellaan 16-11-2021

 

Vanaf begin november 2021 is de testlocatie van Lead Healthcare, voorheen gevestigd bij Van Ham Tenten op de Sleutel in Bladel, verhuisd naar Van Dissellaan 4A te Bladel. 

Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott of Roche. De uitslag is beschikbaar binnen een kwartier en het is noodzakelijk om te reserveren. Bij positief resultaat wordt telefonisch contact opgenomen met de geteste persoon en de testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. De kosten bedragen € 35,= (excl. BTW) per test.
 

In het kort:
- De locatie van Bladel van Dissellaan is aan de van Dissellaan 4A te Bladel. Openingstijden (voorlopig): ma t/m do 8:00 – 18:00 uur, vr 08:00 -20:00, za 08:00 – 18:00, zo 9:00 – 17:00
- Volg op locatie de aangegeven huisregels (op borden aangegeven).
- Reserveren is verplicht via de website www.leadhealthcare-covidservices.nl 
- Testresultaten worden binnen 15 minuten gedeeld met de geteste persoon. Positieve resultaten worden doorgegeven aan GGD t.b.v. het Bron en Contact onderzoek.
- De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional.
- Lead Healthcare Covid Services biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19.
- Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, bestaande uit bij hun werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.
- Heeft u interesse in afname van grotere aantallen testen? Neem dan contact op met Joany Pontjodikromo van Lead Healthcare:
Joany Pontjodikromo - 06– 14304714 - joany@leadhealthcare.nl - http://www.leadhealthcare-covidservices.nl

 

 

 

 

Een collectief contract voor medewerkers bij CZ - Nieuwe zorgpremie bijna bekend 09-11-2021

 

Nieuwe zorgpremie bijna bekend, houd uw mailbox in de gaten
Binnenkort kunnen uw medewerkers weer overstappen naar de collectieve zorgverzekering van CZ. Daarmee biedt u ze korting op de premie plus tientallen voordelen. Uiterlijk 12 november wordt de nieuwe zorgpremie bekend en stuurt CZ u een e-mail met kant-en-klare actiemiddelen. Waaronder een e-mail, intranetbericht en flyers. Deze kunt u delen met uw medewerkers om hen te informeren over het aanbod van CZ.

Waarom een collectief contract bij CZ?
Samen met werkgevers werken we al jaren aan de gezondheid van hun medewerkers. We geven u inzicht in de grootste gezondheidsrisico’s in uw organisatie, zoeken daarvoor de juiste zorg en bieden u oplossingen om die zorg slim te financieren.
Hierin zit de waarde van onze collectiviteiten. En daarin blinken we uit, vinden onze klanten.

Wilt u minder verzuim en een hogere productiviteit? Gun uzelf dan een collectiviteit met échte zorginhoudelijke afspraken waar u en uw medewerkers dagelijks baat bij hebben.

Ook interesse in de collectieve zorgverzekering van CZ? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Stuur dit formulier ingevuld per e-mail naar zakelijk@cz.nl De adviseur zorg en bedrijfszorg van CZ neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

FinanciŽle steun bij verduurzaming voor MKB 19-10-2021

 

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die geen wettelijke plicht hebben om energiebesparende maatregelen door te voeren krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen. Vanaf 1 oktober kan je inschrijven voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Je kan subsidie aanvragen voor een maatwerkadvies om inzicht te krijgen welke energiebesparende- en/of verduurzamingsmaatregelen in uw geval interessant zijn. Daarnaast komt de ondersteuning bij de implementatie ook in aanmerking voor subsidie. De opbouw van de subsidie is als volgt:
- 80% van de advieskosten met een minimum van € 400 tot een maximum van € 750
- 80% van de implementatiekosten, waarbij het totale subsidiebedrag per bedrijfspand maximaal € 2.500 mag bedragen

Voorwaarden:
- de onderneming mag niet meer dan 250 FTE hebben;
- de jaaromzet bedraagt maximaal € 50 miljoen;
- het pandverbruik mag niet hoger zijn dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas;
- er dient minimaal 1 besparende maatregel doorgevoerd te worden (2e deel subsidie);
- het bedrijfspand mag niet alleen een woonbestemming hebben.

De kosten van de uit te voeren maatregelen zelf komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Daar zijn mogelijk andere subsidies voor beschikbaar zoals de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) of belastingaftrek via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Op deze manier wordt je op een praktische manier geholpen, tegen minimale kosten, om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken. Het budget voor deze subsidieregeling bedraagt € 28,2 miljoen en aanvragen kunnen ingediend worden tot 30 september 2022.

Meer weten of deze regeling en wat Cinergie hierin voor u kan betekenen? Lees hier het volledige artikel op de website van RVO of neem contact op met Mike Lusthof via m.lusthof@cinergie.nl of 06-53292042.

 

 

Samen met Lyreco naar minder ongevallen op de werkvloer 12-10-2021

 

Al jaren is Lyreco dè partner van ISK op het gebied van kantoorartikelen en vanaf 2018 is Lyreco ook gespecialiseerd op het gebied van veilig werken door middel van de inzet en verkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Gera Kuperus, Sales Executive van Lyreco en contactpersoon voor alle Kempische bedrijven die aangesloten zijn bij ISK: ‘Graag denken wij mee met de ondernemers en maken wij vraagstukken op dit gebied bespreekbaar, zoals bijvoorbeeld het bepalen van de juiste beschermingsmiddelen die nodig zijn om bepaalde werkzaamheden veilig uit te voeren.’
 

Er is kennis en deskundigheid aanwezig bij Lyreco, die ondernemers helpt om te werken aan een stuk verbetering in de huidige situatie, waarbij aandacht is voor comfort, kwaliteit en gebruik. ‘Verschillende vragen kunnen ontstaan’, vervolgt Gera, ‘ zowel bij werkgevers als werknemers. En wij bieden niet alleen de beschermingsmiddelen, maar ook een advies op maat.’ Lyreco kijkt graag met u mee en adviseert u bij het inzetten van de juiste bescherming. Uiteraard is dat in goede handen bij Gera Kuperus (06-47830416), maar het is ook mogelijk dat u in geval van vragen contact op neemt met de PBM specialist van Lyreco, Lars Awater. Hij is bereikbaar via telefoonnummer via 06-54663369.
 

www.lyreco.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw ISK-project: personeelsshop TWM voor medewerkers 07-10-2021

 

In samenwerking met het Bladelse lidbedrijf TWM biedt ISK haar aangesloten leden vanaf oktober 2021 een volledig verzorgde, exclusieve personeelsshop. Vanuit een personeelsshop, volledig in de look & feel van je bedrijf, biedt een werkgever alle ruim 350.000 unieke producten van TWM met een exclusieve korting aan. Een mooie en kosteloze secundaire arbeidsvoorwaarde die aangeboden kan worden aan medewerkers. Voor werkgevers zijn er geen kosten aan verbonden voor het inzetten van de personeelsshop, ook niet aan het eenmalig inrichten van de personeelsshop. TWM neemt alle kosten voor haar rekening en faciliteert en ontzorgt volledig: van techniek tot bezorging en van klantenservice voor de koop tot nazorg na de aankoop.

TWM is een zelfstandige werkmaatschappij binnen de TOM-Group in Bladel en richt zich op de zakelijke markt. De TOM-Group is een internationale e-commerce organisatie met naast TWM, 14 consumentenwebshops, een fysieke winkel en actief op nationale en internationale platformen als Bol.com en Amazon. Het enorme assortiment bestaat uit producten op het gebied van fiets, fietsonderdelen- en accessoires, speelgoed, sport, boeken, brillen, auto-accessoires, feestartikelen, artikelen voor huis en tuin, dierenbenodigdheden en health & beauty. Kortom alles in de non-food vrijetijdssector met een supersnelle verzending op huisadres en een uitstekende service met een professionele klantenservice.

Voor werkgevers ligt er een mooie kans om bij speciale gelegenheden zoals Sinterklaas, Kerst of verjaardagen iets extra’s te doen via de personeelsshop met vouchers of waardebonnen. Daarnaast kunnen werkgevers ook tegen zeer aantrekkelijke prijzen producten kopen via de groothandel. Of voor eigen gebruik of zoals nu in deze tijd Kerstgeschenken, Sinterklaascadeaus, versieringen tijdens Kerst of relatiegeschenken.
 

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met Joost Bierens, accountmanager TWM, te bereiken via 06-14767091 of Joost.Bierens@tom-bv.com. Tijdens een drietal Teams meetings presenteert TWM de mogelijkheden en werkwijze van de personeelsshop. Aanmelden is noodzakelijk (via Joost) en deze meetings vinden plaats op:
- Vrijdag 22 oktober 2021 10.00 uur
- Maandag 25 oktober 2021 11.00 uur
- Dinsdag 26 oktober 2021 11.00 uur.


 

 

 

Huidige contract arbodienst proforma opzeggen 09-09-2021

 

ISK adviseert aangesloten lidbedrijven om het contract met hun huidige arbodienst proforma voor 1 oktober 2021 op te zeggen. Daarmee ontstaat extra tijd om te oriënteren op een eventuele nieuwe aanbieder. ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met ArboNed (zie hier) en is in overleg met een lokale aanbieder. Wij hopen u op  korte termijn hierover te informeren!

 

Voorbeeldbrief opzegging arbocontract
'Onze overeenkomst met bovengenoemd overeenkomstnummer zeggen wij per eerstvolgende mogelijkheid proforma op. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat de eerst mogelijke opzegdatum 1 januari 2022 is. Mocht dat anders zijn, dan verzoek ik u de werkelijke opzegdatum schriftelijk aan ons te communiceren.
 

Wij willen graag de tussenliggende periode gebruiken om de markt te verkennen. In de komende periode informeren wij u over onze beslissing deze opzegging al dan niet definitief te maken. Indien wij besluiten alsnog gebruik te blijven maken van uw diensten, gaan wij ervan uit dat dit tegen de thans geldende voorwaarden en tarieven kan.

Nadrukkelijk willen wij melden dat wij contact met u opnemen. Formeel beschouwen wij onze overeenkomst per 1 januari 2022, of per eerstvolgende opzegdatum, als beëindigd.'

 
 

 

 

Nieuwe accountmanager bij afvalproject met Van Erp 06-09-2021

 

Na een dienstverband van ruim 15 jaar heeft Toon van Lith, accountmanager bij P. van Erp & Zn. B.V., afvalpartner van ISK, aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.
 

Per 1 september jl. zijn de taken van Toon overgenomen door Harold van den Berk. Hij is de nieuwe contactpersoon voor vragen, opmerkingen en zaken m.b.t. de contracten die op basis van de ISK-afspraken afgesloten zijn. Ook is hij dé aangesproken persoon voor een advies op maat (quick scan) of een offerte op basis van de met Van Erp gemaakte ISK-afspraken.
 

Toon heeft 15 jaren lang een substantiële bijdrage geleverd aan het succes van het ISK-afvalproject op de voor hem zo kenmerkende, enthousiaste manier. Namens ISK danken wij hem daarvoor en wensen wij hem veel succes met zijn verdere loopbaan! Toon heeft ons gevraagd om de bij ISK-aangesloten bedrijven en klanten op deze manier te bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking de afgelopen jaren.


Klanten van Van Erp zijn reeds per e-mail geïnformeerd over bovenstaande wijzigingen. Het mobiele nummer en e-mail adres van Toon van Lith zijn per 1 september jl. vervallen.
 

Accountmanager P. van Erp & Zn. – Harold van den Berk – 06 – 86 89 77 78 – harold@vanerpcontainers.nl


 

 

 

Subsidie sneltesten stopt - Nieuwe prijs sneltest - CoronaCheck-app 03-08-2021

 

Gesubsidieerd testen stopt per direct
Lead Healthcare geeft aan dat 29 juli 2021 de laatste dag is dat werknemers met klachten gratis getest kunnen worden. 

Nieuwe prijs sneltest
Dat het gratis testen voor werknemers per direct stopt betekent niet dat het testen in het algemeen stopt. In tegendeel zelfs, de locaties blijven gewoon geopend om sneltesten af te nemen. Per 30 juli 2021 is de prijs voor sneltesten €45 (0% BTW) per test. 

Testuitslag koppelen aan de CoronaCheck-app
Wanneer er de behoefte is om jouw test te koppelen aan de Check-app is dit per heden mogelijk. Hieronder staat omschreven hoe het werkt.

Wanneer je de negatieve testuitslag wil koppelen aan de CoronaCheck-app, kan dit door middel van een afspraak te boeken via de nieuwe website: 
https://www.leadhealthcare-covidservices.nl/  

1) Klik op maak een afspraak in het menubalk rechtsboven
2) Maak vervolgens een afspraak voor een PCR-test of een sneltest
3) Selecteer de datum waarop je de testuitslag nodig hebt en de tijd.
4) Geef de postcode op, waar je in de buurt getest wil worden.
5) Kies je locatie en het tijdstip waarop je de test wil laten doen.
6) Verifieer je mobiele telefoonnummer.
7) Vul je persoonsgegevens in.
8) Voer je bedrijfscode in bij kortingscode en klik op toepassen, zodat er niet via i-Deal betaalt hoeft te worden.
9) Klik op afspraak bevestigen om de afspraak te maken.

Nadat je getest bent, ontvang je de uitslag in de mail met een token. Deze token kan worden ingeladen in de CoronaCheck-app. Nadat de token is ingeladen is je uitslag gekoppeld aan de CoronaCheck-app.

 

 

Gratis sneltesten bij Leadhealthcare 28-05-2021

 

Subsidieregeling voor sneltesten - Geldig tot en met 31 juli 2021.

Per heden is het mogelijk om een gratis Sneltest af te laten nemen bij Lead Healthcare. Medewerkers komen hiervoor in aanmerking wanneer zij symptomen vertonen van een corona-infectie, of een melding hebben ontvangen via de CoronaMelder app of de GGD, of als thuiswerken niet mogelijk is. Werkgevers kunnen in aanmerking komen voor een gratis sneltest. Ook wanneer er sprake is van een ‘uitbraak’ op het bedrijf komen de werknemers hiervoor in aanmerking.

De regeling geldt tot en met  31 juli 2021. .

Hoe werkt het?
Lead Healthcare werkt samen met een bedrijfsarts. Aan het eind van de maand worden alle afgenomen testen voor subsidie bij hem aangeleverd. De bedrijfsarts doet een declaratie bij het Ministerie van VWS en Lead Healthcare ontvangt de subsidie voor de afgenomen testen. Dit betekent dat er geen facturatie stroom is van Lead Healthcare Covid Services naar uw bedrijf. Oftewel, de test is in dit geval gratis. Let op, het geldt alleen voor Sneltesten.

Hoe komt u hiervoor in aanmerking:
Het is de bedoeling dat u zich aanmeldt bij Lead Healthcare. .
1. Bent u al klant bij Lead Healthcare, dan krijgt u naast de huidige bedrijfscode nog een code die geldt voor het testen voor subsidie. Alleen met deze code is het mogelijk om gratis te kunnen testen.
2. Bent u nog geen klant van Lead Healthcare, neem dan contact op met Rutger, hij zorgt ervoor dat u vandaag nog klant kunt worden en kunt testen op een van de testlocaties (uiteraard ook van toepassing op de testlocatie in Bladel).
3. Wanneer u zich als bedrijf heeft aangemeld en een code hebt ontvangen kan het personeel ingepland worden op een van de verschillende testlocaties. Ga hiervoor naar: https://www.covidsnelteststraat.nl/sneltestsubsidie/
4. Let op: Via bovenstaande landingspagina kan alleen een test geboekt worden met een daarvoor bestemde code.
5. Let op: Reeds aangeschafte testen zijn niet inwisselbaar voor de nieuwe code die geldt voor het testen met subsidie.

Heeft u vragen of opmerkingen hierover, neem dan contact op met Sander Couperus, 06-24154701 of sander@leadhealthcare.nl.


 

 

 

Saasen Groep: veiligheid maak je samen! 14-04-2021

 

Saasen Groep is al jaren partner van ISK op het gebied van Arboveiligheid. Wij ondersteunen ISK leden op adequate wijze met het voorkomen van Arborisico’s (RI&E, Preventie en VCA) én in het voorbereiden van de organisatie voor het geval er toch iets mis gaat. Uitgangspunt hierbij is de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).
 

Het hebben van een actuele (en getoetste) RI&E is een wettelijke verplichting. Op de juiste wijze omgaan met risico’s levert daarnaast enorm veel op. Minder incidenten, lagere verzuimkosten, vaak lagere verzekeringspremies en/of een lager eigen risico én een fijne en veilige werkomgeving.

Veel ondernemers zijn u al voorgegaan! Meer weten?

Wilt u meer weten of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met Marit Hoogendijk via T: 0492-430555 of marit.hoogendijk@saasen.nl

 

 

Arbodienstverlening: ISK op zoek naar nieuwe partner 14-04-2021

 

Na een jarenlange samenwerking is in onderling overleg besloten om de overeenkomst tussen HumanCapitalCare en ISK stop te zetten per 1 januari 2021. De ISK-lidbedrijven die gebruik maakten van de aantrekkelijke afspraken in deze raamovereenkomst zijn inmiddels allemaal individueel benaderd over dit besluit.
 

De samenwerking tussen ISK en ArboNed is nog steeds actueel. ArboNed helpt MKB-ondernemers met alle (preventieve) arbozaken, zodat zij kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Dagelijks staat men klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers. ArboNed verlaagt verzuim, minimaliseert arbeidsrisico's en zorgt voor gezonde en vitale medewerkers. Wenst u  gebruik te maken van de afgesproken kortingen en andere afspraken? Neem dan contact op met Rinse Rooker (06 – 83079101 - rinse.rooker@arboned.nl).
 

Vanwege de stopzetting van de samenwerking met HumanCapitalCare is ISK op zoek naar een nieuwe partner op het gebied van arbodienstverlening. De samenwerking met ArboNed blijft in stand. Wij sluiten de samenwerking met een lokaal lidbedrijf zeker niet uit. Bent u de arbodienstverlener die graag in samenwerking met ISK onze ruim 800 aangesloten lidbedrijven een interessant aanbod kunt doen? Heeft u als ISK-lidbedrijf goede ervaringen met een arbodienstverlener, die in contact zou moeten komen met ISK?
Neem dan contact op met Hetty van der Hamsvoort van ISK (hetty@iskempen.nl), uiterlijk maandag 3 mei 2021.


 

 

 

Actueel aanbod ISK-projecten 11-02-2021

 

ISK biedt lidbedrijven van de aangesloten ondernemersverenigingen POB, OVBRM, IGE en OBGB  en vanaf 2021 ook MKB-Hapert voordelige raamcontracten voor diverse facilitaire zaken. U kunt daar als deelnemer kosteloos gebruik van maken! Op dit formulier kunt u aangeven waar u interesse in heeft en dit ingevuld retourneren naar info@iskempen.nl . Vervolgens neemt de betreffende leverancier contact met u op. Maak gebruik van dit aanbod, het is ècht de moeite waard!
 

Omdat Panas is overgenomen door Destiny, heeft Destiny de ISK-afspraken overgenomen (telefonie). Per 1 januari 2021 is de samenwerking stopgezet met HumanCapitalCare (project arbodienstverlening) en Purschel Cleanings (project glasbewassing). Voor deze twee aandachtsgebieden is sprake van een samenwerking met ArboNed en Schoonmaakbedrijf Roefs. Lidbedrijven die in het verleden op basis van de samenwerking gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van zowel HumanCapitalCare en Purschel Cleanings zullen (individueel) benaderd worden door deze twee leveranciers.

 

 

Gunstig inkoopmoment energie 10-02-2021

 

Op 22 oktober 2020 hebben ISK en Cinergie voor 2021 elektriciteitsprijzen vastgelegd voor alle 250 bedrijfspanden die in de Kempen deelnemen aan dit project. Opnieuw pakt het inkoopmoment goed uit, want sindsdien zijn energieprijzen spectaculair gestegen. De oorzaak hiervoor is optimisme over coronavaccins op financiële- en grondstofmarkten. De vraag is of dit stand houdt, maar vooralsnog is het gunstig dat we prijzen voor dit jaar hebben vastgelegd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het raamcontract zit een inkoopbuffer waardoor leden van ISK die alsnog willen deelnemen kunnen instappen tegen de prijzen die vorig jaar zijn vastgelegd. Voor interesse hierin kan vrijblijvend contact worden opgenomen met Mike Lusthof van Cinergie via m.lusthof@cinergie.nl  of 06-53292042.

 

 

Via ISK alles voor uw bedrijfsrestaurant 07-02-2021

 

Voor bedrijfskantine, bedrijfsrestaurant & koffieautomaat
De lekkerste drankjes en broodjes voor de (zaken)lunch. Versgeurende koffie voor uw automaat. En de beste producten op het gebied van coronabestrijding, desinfectie en hygiëne om uw bedrijfsomgeving hygiënisch en virusvrij te houden. U vindt het allemaal bij Leijtens Horecagrootverbruik, al tientallen jaren uw buurman op bedrijventerrein Lange Voren en ISK-partner voor de inkoop van kantinebenodigdheden.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgen al op de zaak

Bestelt u vandaag voor 14:00 uur uw soep, snacks, bier, roerstaafjes, toilet- papier of andere producten? Dan krijgt u ze morgen al gratis bezorgd! Dat geldt voor heel Zuid-Nederland en Noord-België.

 

Meedenken over aanpak
Start u een bedrijfsrestaurant? Of wilt u uw lunchaanbod vernieuwen? We denken graag mee over assortiment en aantrekkelijke presentatie. Zullen we er eens over praten? Voor een vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact opnemen met Leijtens. Meer informatie over Leijtens kunt u vinden op de website.

 

 

ISK maakt nieuwe afspraken met Roefs 05-01-2021

 

Na een uitgebreide tender met een aantal lokale partijen op het gebied van glazenwassen heeft het ISK-bestuur besloten om opnieuw met Schoonmaakbedrijf Roefs een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan. Wij hebben vast kunnen leggen dat aangesloten lidbedrijven voortaan gebruikmaken van een korting van 5% op de dienstverlening m.b.t. glazenwassen (voorheen 3%).
 

Schoonmaakbedrijf Roefs beschikt over een team van 15 glazenwassers die uw ramen keurig netjes schoon houden. In overleg wordt de frequentie bepaald en voor ramen op hoogte is het mogelijk om te wassen met een telescopisch osmosesysteem. Uiteraard heeft Schoonmaakbedrijf Roefs met haar ruim 200 medewerkers ook andere dienstverlening in het pakket zoals interieurverzorging,  vloeronderhoud en gevelreiniging. Bel 0497-388458 of mail naar info@schoonmaakbedrijfroefs.nl voor een vrijblijvende offerte of meer informatie.

 

 

CZ maakt nieuwe premies en vergoedingen 2021 bekend 13-11-2020

 

Laat medewerkers kennismaken met de extra’s van de collectieve zorgverzekering

De nieuwe premies en vergoedingen zijn bekend. Medewerkers kunnen dus nú overstappen naar de collectieve zorgverzekering van CZ (een project dat door ISK voor Kempische ondernemers in samenwerking met CZ heeft georganiseerd). En dat is een slimme keuze, want die heeft ruim 30 extra’s. Plus korting op de premie, ook in 2021. Goed bezig dus.

 

Informeer uw medewerkers
Met de vele extra’s bij de collectieve zorgverzekering kunnen medewerkers rekenen op goede zorg en werken aan een betere leefstijl. En dat is ook in uw voordeel, want gezondere medewerkers zijn fitter, productiever en minder vaak ziek. U kunt uw medewerkers deze e-mail sturen, die kant-en-klaar is. Makkelijk door te zetten naar uw medewerkers! 

Ook interesse in de collectieve zorgverzekering van CZ?
Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Stuur een e-mail naar met uw contactgegevens naar sjoerd.heemskerk@cz.nl .De adviseur zorg en bedrijfszorg van CZ neemt vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

 
 

 

 

COVID Snelteststraat de Kempen vanaf 10 november open 09-11-2020

 

Een initiatief van Lead Healthcare en Inkoop Samenwerking de Kempen
 

Bij ISK-lidbedrijf Van Ham Tenten & Podia  aan Hallenstraat 20 te Bladel (industrieterrein de Sleutel) wordt vanaf dinsdag 10 november 12:00 uur de mogelijkheid geboden om medewerkers te laten testen op COVID. Lead Healthcare heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met 14 COVID Snelteststraten, verspreid over Nederland. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott of Roche. De uitslag is beschikbaar binnen een kwartier en het is noodzakelijk om te reserveren. Bij positief resultaat wordt telefonisch contact opgenomen met de geteste persoon en de testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. De kosten bedragen € 99,= (excl. BTW) per test.
 

Het bestuur van ISK constateerde na een onderzoek onder de ruim 800 bij ISK aangesloten bedrijven dat er een grote behoefte bij Kempische ondernemers bestaat om snel over de resultaten te beschikken van de uitslagen. Zoals één van de ondernemers aangeeft: ‘Het zou fijn zijn als ISK dit kan realiseren. Een testlocatie in de Kempenregio voor aangesloten ondernemers is een grote wens. Nu zijn mensen 4 tot 5 dagen afwezig vanwege de normale testen. De kosten en bezetting zorgen echt voor problemen.’ Na een inventarisatie onder aanbieders en onderzoek naar een mogelijke locatie staat de Snelteststraat vanaf het middaguur op dinsdag 10 november ter beschikking tot alle ondernemers in de Kempen. Ook bedrijven die niet bij ISK zijn aangesloten, alsook particulieren kunnen gebruik maken van het aanbod.
 

In het kort:
- De locatie van de COVID Snelteststraat de Kempen is Hallenstraat 20 te Bladel (entree vanuit Hallenstraat). Openingstijden (voorlopig): ma t/m vr 8:00 – 18:00 uur.
- Volg op locatie de aangegeven huisregels (op borden aangegeven).
- Reserveren is verplicht via de website www.covidsnelteststraat.nl
- Testresultaten worden binnen 15 minuten gedeeld met de geteste persoon. Positieve resultaten worden telefonisch medegedeeld en doorgegeven aan GGD t.b.v. het Bron en Contact onderzoek.
- De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional.
- De COVID Sneltest Straat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19.
- Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, bestaande uit bij hun werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.
- Heeft u interesse in afname van grotere aantallen testen (meer dan 200)? Neem dan contact op met Hetty van der Hamsvoort van ISK (hetty@iskempen.nl).

 

 

Mondmaskers en een thuiswerkplek 30-09-2020

 

Tijdens de laatste persconferentie werd benadrukt dat thuiswerken de norm wordt/is. Uit onderzoek is gebleken dat 9% van alle besmettingen plaatsvindt op de werkvloer. Uiteraard is het niet in alle sectoren mogelijk om thuis te werken. In deze sectoren zien wij de laatste weken een grote vraag ontstaan voor mondmaskers (type2). Werknemers voelen zich hier prettig bij op kantoor/productie en de werkgever wil hen hierin graag facilitairen.  
 

Als er een mondkapjes plicht komt, bestaat er ook weer een kans dat er wederom een foute verhouding ontstaat tussen vraag en aanbod. Bent u van plan om op voorhand risico’s te beperken en mondmaskers in te kopen voor uw personeel/gasten? ISK partner Lyreco heeft mondkapjes (artikelnummer 12.832.791) op voorraad. Wij zien de vraag met de dag weer stijgen maar doen ons uiterste om de voorraad altijd op peil te houden voor u.
 

Het RIVM adviseert werkgevers om thuiswerken zoveel mogelijk te promoten wanneer de werkzaamheden dit toestaan. We zien dat veel bedrijven aan het oriënteren zijn naar een lange termijn oplossing. Toch ontstaat er veel onduidelijkheid over de verantwoordelijkheid van de werkgever in dit geheel. De werkgever is te allen tijde verantwoordelijk voor het inrichten van een goede en gezonde (thuis)werkplek. Ook in een noodgedwongen situatie als deze, blijft een aangepaste ARBO wetgeving van toepassing. Lyreco wil graag de partner zijn die u voorziet van advies op maat tijdens dit traject. Door de samenwerking met diverse gespecialiseerde partners levert Lyreco de kennis en het materiaal om een gezonde en veilige werkplek te garanderen. Klik hier om meer duidelijkheid te krijgen in een gedegen advies op het gebied van thuiswerken.

Heeft u vragen over maskers of over de inrichting van de thuiswerkplek van uw medewerkers? Neem dan contact op met Fabian Miltkau (tijdelijke vervanger Gera Kuperus i.v.m. zwangerschapsverlof) van Lyreco  (tel. +31 6 19 27 64 17).

 

 

Toezicht en handhaving informatieplicht energiebesparing 29-07-2020

 

Gemeenten en omgevingsdiensten hebben inmiddels de ingediende rapportages opgehaald uit eLoket. Dit overzicht vergelijken ze met alle bedrijven en instellingen uit hun gemeente om te zien wie er nog geen aangifte heeft gedaan. Inmiddels wordt er actief gehandhaafd, waarbij er landelijk verschillen in de aanpak zitten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgas zijn sinds 2008 verplicht om energiebesparende maatregelen door te voeren. Voor 1 juli 2019 moeten deze bedrijven via het eLoket van het RVO laten weten welke energiebesparende maatregelen al wel of nog niet zijn genomen. Om bedrijven een kapstok te bieden heeft de overheid een lijst samengesteld van energiebesparende maatregelen. Deze wordt de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (EML) genoemd en daarvan zijn er 19 gemaakt, zodat er voor alle sectoren een relevante EML bestaat. Hierop staan energiebesparende maatregelen die doorgaans binnen vijf jaar zijn terug te verdienen.
 

De beantwoording van de erkende maatregelenlijst is niet eenvoudig. Cinergie en ISK hebben afspraken gemaakt voor het uitvoeren van een energie audit en het invullen van de informatieplicht voor aangesloten lidbedrijven. Het voordeel van een energie-audit is dat al het energieverbruik onder de loep genomen wordt en ‘laaghangend fruit’ vaak al direct tot kostenbesparingen leidt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorkomen van ventilatie, verwarmen en koelen op momenten dat er niemand in uw pand aanwezig is.

Energiebesparing wordt daarmee ook als een kans gezien, niet als een bedreiging!

Heeft u interesse in deelname of heeft u vragen? Neem dan contact op met Mike Lusthof van Cinergie, m.lusthof@cinergie.nl of telefoon 06-53292042.

 

 

ISK aan de slag: zonnepanelen - plaagdierbestrijding - bijeenkomst Kempische inkopers 21-07-2020

 

Nét voor de zomer werd ook het ISK-bestuur in de gelegenheid gesteld elkaar weer ‘live’ (op 1,5 meter) te ontmoeten en te vergaderen. Een aantal zaken en onderwerpen zijn de revue gepasseerd en de ISK-bestuursleden (die namens de vier aangesloten ondernemersverenigingen zitting nemen) zijn voornemens in het najaar van 2020 o.a. het volgende op te pakken:
 

Terugblik 2019
Alle bij ISK aangesloten leden zullen per e-mail op korte termijn geïnformeerd worden over de activiteiten, projecten en bestuurssamenstelling van ISK in 2019. Ook zal financieel verslag gedaan worden over dit jaar.
 

Collectieve inkoop van zonnepanelen.
Een onderwerp dat al vaker onderzocht is en waar veel vraag naar is bij Kempische lidbedrijven. ISK heeft besloten te starten met een inventarisatie (naar de behoefte maar ook het aanbod). Heeft u als ondernemer concrete plannen om zonnepanelen te installeren? Of bent u een leverancier en/of adviseur? Stuur dan een bericht naar hetty@iskempen.nl.
 

Plaagdierbestrijding.
ISK is voornemens een project te starten op het gebied van plaagdierbestrijding. Zowel preventief als curatief. Zijn er leveranciers die we kunnen benaderen bij het opzetten van een tender? Of heeft u tips? Neem dan contact op met ISK (hetty@iskempen.nl).
 

Bijeenkomst Kempische Inkopers
Op dinsdag 27 oktober 2020 vindt een bijeenkomst plaats voor inkopers van Kempische ISK-lidbedrijven. Wij gaan dit organiseren rond 12:00 uur op een locatie in de Kempen gecombineerd met een lunch. Een uitnodiging volgt na de zomer. Doelstelling is om elkaar te informeren over lopende (ISK) projecten, ideeën op te doen voor nieuwe projecten en daarmee de samenwerking in de Kempen nóg meer te stimuleren.
Noteer deze dag alvast in uw agenda. Aanmelden is nu reeds mogelijk via een e-mail naar info@iskempen.nl (met bedrijfsnaam, naam en contactgegevens).

 

 

KempenPlus ontzorgt uw post 19-07-2020

 

Wist u dat ISK een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten met KempenPlus voor de postservice? Elke werkdag bezorgt een medewerker van KempenPlus de post vanaf het postkantoor aan de deelnemende bedrijven. ’s Middags wordt de uitgaande briefpost opgehaald en naar het postkantoor gebracht. KempenPlus werkt met een vast bezorgingsteam en vaste tijdzones voor het halen en brengen.
 

KempenPlus biedt deze dienstverlening voor bedrijven uit Eersel, Hapert en Bladel. Diverse bedrijven ervaren dagelijks het gemak van deze service. Apex International in Hapert is geruime tijd zeer tevreden: ‘Al zo’n 13 jaar maken we gebruik van de postservice van KempenPlus. Voor ons is het ideaal. We hoeven ons niet druk te maken over het afwikkelen van de post. Deze wordt nu netjes en op tijd afgeleverd door heel vriendelijke KempenPlus medewerkers.”

JASNO Shutters uit Eersel maakt ook gebruik van de breng- en haalservice: ‘Vijf dagen in de week wordt bij JASNO Shutters de post opgehaald door KempenPlus, altijd keurig op tijd. Op deze manier hoeven wij onze post (en eventueel pakketten) alleen aan te melden via MijnPostNL en bij de ingang klaar te zetten. We vinden deze service heel prettig. Ook als we eens een aangetekende brief versturen (of een brief is niet goed gefrankeerd) wordt dit direct de volgende werkdag teruggekoppeld door de medewerker van KempenPlus. Op vrijdag klinkt áltijd een ‘fijn weekend!’ en nog even toeteren, dan weten wij dat de werkweek weer bijna voorbij is.”

Deelnemende bedrijven hebben de keuze uit de brengservice en/of de haalservice vanaf € 90 per maand. Wilt u graag deelnemen of zijn er vragen? Neem dan contact op met Riny Busio via 06-50123803 of r.busio@kempenplus.com

 

 

 

 

ISK-partners bieden oplossingen bij besmettingspreventie 05-06-2020

 

Een aantal ISK-leveranciers houdt zich naast het bestaande assortiment bezig met het bieden van oplossingen voor besmettingspreventie v.w.b. het Corona virus. Zij hebben hun assortiment gewijzigd en bieden uiteenlopende producten waarmee u als bedrijf de veiligheid voor medewerkers en klanten kunt waarborgen.

 

Lyreco
Lyreco biedt diverse oplossingen (zie afbeelding/pdf, toegevoegd). Klik op het Lyreco logo of op https://marketing.lyreco.nl/catalogi-brochures/covid-19-producten/#/ om de catalogus met Covid-19-producten te bekijken. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met Gera Kuperus, Field Sales Representative van Lyreco, te bereiken via telefoonnummer 06-47830416 of per mail via gera.kuperus@lyreco.com.


 

 

Leijtens Horecagrootverbruik
Ook Leijtens Horecagrootverbruik biedt een breed assortiment waaronder mondmaskers in diverse varianten, face shields, alcohol gel en het lokaal geproduceerde Desinfect70  en diverse Corona stickers. Wenst u advies of een bestelling doen? Neem dan contact op met Harm Leijtens van Leijtens Horecagrootverbruik (tel. 0497-641756 of tel. 06-53918999).

 

 

 

BHV basis opleiding in april 2020 13-03-2020

 

ISK-partner FAST organiseert een opleiding BHV (basis) voor werknemers van de aangesloten lidbedrijven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
 

Deze opleiding vindt plaats bij Vencocampus, Meerheide 200 te Eersel. De data zijn als volgt:
Woensdag 8 en donderdag 9 april 2020 voor de opleiding B&O.
Maandag 20, woensdag 22 en donderdag 23 april 2020 voor de opleiding EH. De tijden zijn telkens van 19:00 tot 22:00 uur.
 

Kosten voor deze basiscursus bedragen € 240,00 p.p. exclusief 21% BTW en dit is inclusief leermiddelen, koffie/thee, locatie, Lotus, examen, certificaten, diploma en pasje van NIBHV.

Indien er interesse is, dan kunt u contact opnemen met Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201 of info@fast-kempen.nl .

 

 

ISK: Afval in 2020 08-01-2020

 

ISK volgt de ontwikkelingen op het gebied van afvalverwerking uiteraard op de voet. Vanwege de diverse marktonwikkelingen gedurende de laatste jaren heeft het ISK bestuur na een uitgebreide benchmark in 2019 besloten de samenwerking met Container- en Afvaloverslagbedrijf van Erp te continueren.

Diverse kostprijsverhogende ontwikkelingen waren bij alle aanbieders duidelijk merkbaar. Desondanks heeft het bestuur van ISK met Van Erp vast kunnen leggen dan er per 1 januari 2020 geen prijswijzigingen doorgevoerd worden en dat de kwaliteit van de dienstverlening blijft zoals lidbedrijven dat gewend zijn.
 

Met een stuk bewustwording is het goed mogelijk een steentje bij te dragen aan een circulaire economie en daarmee kosten te besparen. Er verdwijnen nog steeds te veel recyclebare afvalstoffen in de restafvalcontainers! 
 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toon van Lith, accountmanager bij Van Erp (06-50998241) helpt u graag met het maken van een ‘quick scan’. Door afval te scheiden aan de bron kan er meer worden recycled en bovendien bespaart u kosten: ‘Afval het kan altijd GROENER!’.

 

 

 

 

Glasvezel in de Kempen 06-01-2020

 

Bedrijven op bedrijventerrein De Kleine Hoeven maken reeds gebruik van de snelle verbindingen van glasvezel van ISK-partner Brofiber. Eind 2019 zijn de eerste bedrijven op bedrijventerrein de Sleutel in Bladel aangesloten op het Kempische glasvezelnetwerk van Brofiber en daar wordt de glasvezel nu verder uitgerold over het gehele bedrijventerrein.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de bedrijventerreinen de Haagdoorn en Meerheide in Eersel is de aangraafroute gerealiseerd in december 2019. In 2020 zal er direct gegraven en aangesloten worden op Meerheide 3. Het Kempische glasvezelnetwerk breidt zich steeds meer uit! Heeft u vragen, of interesse in deelname? Klik dan hier voor meer informatie (folder en inschrijfformulier) of neem contact op met Dennis en Tommy Huijbregts: info@brofiber.nl of bel 06-53451030.

 

 

 

 

ISK en Lyreco: Samenwerking binnen en buiten de Kempen 16-12-2019

 

ISK en Lyreco zijn vele jaren aan elkaar verbonden en werken samen om de Kempische inkoopkracht te bundelen en daar voordelen uit te behalen voor aangesloten ondernemers op het gebied van de inkoop van kantoorartikelen. Uitgangspunt daarbij is dat deelname voor zowel een zzp-er, een MKB-bedrijf maar ook voor de grote Kempische bedrijven met meer dan 100 medewerkers voordeel biedt. Sander Gubbels, Salesmanager bij Lyreco voelt zich inmiddels ook écht verbonden met de regio.
 

‘Gedurende de periode dat ik actief ben binnen het ISK-gebied, hebben wij veel bedrijven binnen de Kempen zien groeien en nieuwe bedrijven zich zien vestigen. Heel mooi om deze groei van dichtbij mee te mogen maken. Nog mooier is het dat wij er een onderdeel van mogen uitmaken!’, geeft Sander Gubbels aan tijdens een gesprek op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. ‘Groei binnen je bedrijf brengt gelijk ook andere behoeften met zich mee. Er is vaak tijd te kort om zaken meteen goed te regelen. Juist in deze behoefte, spelen wij als Lyreco een perfecte rol. Onze accountmanager is dagelijks in het gebied aanwezig om de bedrijven productinhoudelijk advies te geven, om nieuwe producten te presenteren, om mee te denken hoe wij jullie zoveel mogelijk kunnen ontzorgen.’ Samengevat betekent dat een leverancier die niet alleen een product levert, maar ook een toegevoegde waarde voor bedrijven is voor zowel de korte- als lange termijn. Bij vragen over producten of andere zaken is er één aanspreekpunt en word je niet van het kastje naar de muur gestuurd. Dat zijn belangrijke criteria waar ISK haar leveranciers op selecteert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josje Geldens en Sander Gubbels

 

De samenwerking met FittinQ binnen het collectieve contract is een mooi voorbeeld. Josje Geldens, Officemanager bij FittinQ: ‘Wij bestellen al geruime tijd de kantoorartikelen bij Lyreco. Tijdens een OBGB-bedrijfsbezoek sprak ik tijdens een rondleiding door ons distributiecentrum en de kantoren Sander over ons bedrijf en de samenwerking met Lyreco.’ Gedurende dit gesprek werd duidelijk dat er veel meer mogelijkheden waren om samen te werken. Met CFO Lucas Verhagen van FittinQ werd een afspraak gemaakt om dit te bespreken. Sander Gubbels: ‘Buiten de vestiging in Hapert, het hoofdkantoor, leveren we nu ook aan de winkels in Son en Breugel, Breda en Zaandam. Gezien onze internationale footprint genieten nu ook de bedrijfslocaties Krefeld (DE), Londen (UK), Barcelona (ES) en Krakau (PL) van dezelfde voorwaarden.’ Het zoveel mogelijk werken met één leverancier heeft het bestelproces enorm vereenvoudigd en levert naast tijdsbesparing nog veel andere voordelen op. De Lyreco salesmanager besluit lachend: ‘Door het nemen van deze stappen groeien we samen als bedrijf! Ik kijk uit naar de toekomst en het verder optimaliseren van onze samenwerking onder de ISK vlag.”

 

 

Geslaagde bijeenkomst wet informatieplicht bij Bruns in Bergeijk 02-12-2019

 

Per 1 juli 2019 is de wet informatieplicht van kracht. Een grote groep bedrijven en instellingen heeft de plicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Deze maatregelen zijn vastgelegd in de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing en verschillen per bedrijfstak. Ondernemers die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas verbruiken, moeten aan alle maatregelen binnen hun bedrijfstak voldoen.
 

Plan van aanpak
“Ondernemers dienen een plan van aanpak aan te dragen dat een overzicht geeft van welke energiebesparende maatregelen genomen zijn of gaan worden en op welk moment. Dat is het uitgangspunt van deze wet en het thema van deze bijeenkomst” zo opende Wim van Eijk, voorzitter van Inkoop Samenwerking De Kempen, de bijeenkomst op maandag 25 november 2019 bij Bruns in Bergeijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het besparen van energie en het in kaart brengen van de benodigde maatregelen is geen eenvoudige klus en daar kan Cinergie bij ondersteunen. Cinergie is al jaren een partner van ISK die niet alleen gunstige voorwaarden voor ISK-leden bedingt maar adviseert hen ook in besparingsmogelijkheden.

Kansen grijpen

De wet informatieplicht is voor ondernemers niet alleen een verplichting maar ook vooral een kans om het energieverbruik eens kritisch tegen het licht te houden. Dat is de stelling van Dave Lusthof van Cinergie. “Het creëert bewustzijn bij ondernemers. In de praktijk komen we vaak tegen dat er op zondagmiddag het volledige pand verwarmt of gekoeld wordt terwijl er niemand aan het werk is. Dat is zonde. Maar ook dat installaties en aansluitingen over gedimensioneerd zijn voor hetgeen nodig is. Als installaties aan vervanging toe zijn vragen wij juist hier aandacht voor” aldus Dave Lusthof.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Burgmans, directeur van Bruns, sloot het evenement af met het volgende: “Wij zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de audit en dat is natuurlijk prettig om te horen. We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in De Ploeg, qua isolatie en installaties. Er zijn altijd mogelijkheden tot verdere besparing en Cinergie heeft deze bij ons in kaart gebracht. Als ondernemer is het altijd goed om de afweging te maken of het ook rendabel is. Die keuze moet ieder voor zich maken.”

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het evenement vond voor de tweede keer plaats en is een coproductie tussen de Kempengemeenten, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, ISK en KOP. Met 50 deelnemers was de bijeenkomst zeker geslaagd.

 

 

Gezond aan het werk met het FitzMe portal 16-10-2019

 

Leden van ISK kunnen een collectieve zorgverzekering sluiten bij CZ. Met dit collectief kunnen medewerkers profiteren van korting op de basis- en aanvullende (tand)verzekering, ruimere vergoedingen én het online FitzMe portal. Dit is hét vertrekpunt om zelf te werken aan leefstijl waar en wanneer je maar wilt.
 

Het FitzMe portal biedt praktische tips, informatie, oefeningen en diverse unieke gezondheidsprogramma’s voor de meest voorkomende arbeidsrisico’s: werkstress, fysieke belasting en slaapproblemen.
 

Werkstress
Zo’n 17% van de werknemers kampt met werkstress. Met handige tools en hulpprogramma’s pakken uw medewerkers werkstress direct aan. En leren ze stress te herkennen en voorkomen.
 

Fysieke belasting
42% van de medewerkers heeft last van lichamelijke klachten door het werk. Het FitzMe portal biedt ze verschillende hulpprogramma’s voor een betere balans tussen fysieke belasting en rust. Zo blijven ze fysieke klachten de baas.
 

Slaapproblemen
1 op de 5 Nederlanders slaapt slecht. En dat geeft problemen, ook op het werk. Het FitzMe portal biedt tal van praktische oefeningen en tips om beter te slapen.
 

Ook gebruik maken van het FitzMe portal?
Al uw medewerkers kunnen de tips en informatie op het FitzMe portal bekijken. Ook als zij geen collectieve zorgverzekering bij CZ hebben. Zijn ze wel collectief verzekerd? Dan kunnen ze na registratie ook nog kosteloos gebruik maken van alle interactieve gezondheidsprogramma’s.Nog geen collectieve zorgverzekering van CZ? Vraag ‘m dan nu aan en profiteer gelijk van de voordelen van het FitzMe portal.

 

 

ISK en V-Tas: Praktijkgerichte kennisoverdracht is het uitgangspunt 01-09-2019

 

Een aantal ISK-inkoopprojecten heeft betrekking op afspraken met aanbieders van opleidingen. V-TAS verzorgt vanaf 2010 heftruckopleidingen voor de bij ISK aangesloten lidbedrijven en is een gerenommeerd opleider, gespecialiseerd in opleidingen voor kraanmachinist en trainingen in hijsen, heffen, logistiek, industrie en transport. ISK heeft in samenwerking met V-TAS een nieuw pakket samengesteld met opleidingen op het gebied van transport, veiligheid, TCVT en Code 95 met zeer aantrekkelijke kortingen.

Op één van de V-TAS locaties, aan de Nijverheidsstraat 2 te Bladel (bedrijventerrein de Sleutel) praten we met John van Oers, directeur van V-TAS en Edwin de Laat, kwaliteitsmanager bij het bij ISK aangesloten, Transportbedrijf Van der Heijden BV. Edwin de Laat, bij Van der Heijden verantwoordelijk voor brandstofmanagement, de bewaakte truckparking van Kempisch Logistiek Centrum Hapert en scholing heeft goede ervaringen met de opleidingen van V-TAS: ‘Onze mensen volgen opleidingen bij V-TAS op locatie, maar het is ook mogelijk dat V-TAS bij ons op locatie trainingen geeft.’ Edwin de Laat beaamt dat de V-TAS opleiders erg praktijkgericht werken. Voor V-TAS is dat dagelijkse kost: ‘Onze instructeurs en trainers hebben allemaal ruime ervaring in het werkgebied van onze opleidingen. Ze begrijpen welke situaties men tegenkomt tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.’, geeft John van Oers aan, die zelf vanwege zijn drijfveer en enthousiasme ook regelmatig les geeft. Zo behoudt hij feeling met zijn vakgebied, mede ook vanwege het feit dat hij ondernemers vrijblijvend advies op maat geeft en begeleidt in het maken van de keuze voor een passende opleiding voor medewerkers. 

 

 

 

 

 

 

 

‘Praktijkgerichte kennisoverdracht is het uitgangspunt van onze opleidingen. Deelnemers passen wat ze leren gemakkelijker toe in de praktijk. Hiermee verhogen ze de efficiëntie, veiligheid én kwaliteit van hun werk.”, vervolgt de V-TAS directeur die ook les geeft aan de Nooteboom Academy. Vanuit deze academie (een initiatief van V-TAS en Nooteboom Special Trailers) wordt een pakket aangeboden van opleidingen, trainingen en cursussen, bedoeld voor speciaal transport-chauffeurs en andere werknemers die te maken hebben met buitenwettelijk vervoer, zoals planners en transportbegeleiders. De portfolio omvat ruim 13 één- en meerdaagse vooral – ook hier weer – praktijkgerichte opleidingen. Het pakket opleidingen voor ISK is gebaseerd op ‘hoe meer deelnemers, hoe meer korting’ en ook Transportbedrijf Van der Heijden BV draagt dit een warm hart toe. ‘Dat is waar het bij collectieve inkoop om gaat. Het is natuurlijk geweldig dat daarvoor in de Kempen deze een mooie locatie tot onze beschikking staat. Onze mensen hoeven er niet ver voor te reizen, de prijsstelling is goed en onze medewerkers leren veilig te werken.’, besluit Edwin de Laat, die uitermate tevreden is over deze lokale samenwerking.

 

 

 

Bijeenkomst over informatieplicht en energiebesparingsplicht voor Kempische industriŽle ondernemers. 04-07-2019

 

Op maandag 2 september 2019 (aanvang 16:00 uur) vindt een informatieve bijeenkomst plaats voor Kempische industriele ondernemers over de energiebeparingspllicht en de informatieplicht. De uitnodiging treft u hier aan; de bijeenkomst vindt plaats bij Totaal Events, gevestigd aan Postelweg 35 te Bladel. 

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk voor 23 augustus as. via een e-mail met uw naam en bedrijfsnaam aan info@iskempen.nl. 

 

 

 

Kempische koffie bij ISK 01-07-2019

 

De inkoop van koffie mag niet ontbreken in het overzicht van ISK-inkoopprojecten waar Kempische ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Vanaf 1 oktober 2018 kunnen lid bedrijven van OBGB (Bladel), POB (Bergeijk), IGE (Eersel) en OVBRM (Reusel-De Mierden) gebruik maken van de raamovereenkomst die ISK met Fortune Coffee regio Hapert sloot. Na een uitgebreide tender, waarbij een smaaktest uiteraard niet ontbrak, besloot het ISK-bestuur zaken te gaan doen met Antonie Loonen van Fortune Coffee regio Hapert. En daarmee voegt ISK weer een lokale leverancier en bovendien lid van één van de aangesloten ondernemersverenigingen aan de voorkeurslijst van leveranciers toe.

 

Antonie Loonen van Fortune Coffee Regio Hapert is verheugd om te gaan samenwerken met ISK en haar lid bedrijven. Hij gaat, op verzoek van de aangesloten Kempische bedrijven, een ‘advies op maat’ geven aan de aangesloten bedrijven op het gebied van koffie: ‘We bieden een prachtig product en we zorgen voor heerlijke én eerlijke koffie. Dat laatste vinden we minstens zo belangrijk. Want om te kunnen genieten van goede koffie, moet je ook zeker weten dat deze eerlijk tot stand is gekomen. Zonder onnodige belasting van het milieu of uitbuiting van mensen. Dan smaakt de koffie veel beter!.’ Antonie Loonen vierde in 2017 het vijfjarig lustrum van Fortune Coffee regio Hapert en verzorgt inmiddels voor veel bedrijven in de regio de koffie in kantines, wachtruimtes en kantoren. Koffie, thee en ook melk, suiker en alle andere toebehoren worden door Loonen en zijn personeel tot in de keukenkast geleverd en ook het onderhoud van de koffieapparaten is in goede handen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen de ISK afspraken is dan ook gedacht aan die bedrijven die Fortune Coffee regio Hapert reeds als voorkeursleverancier voor koffie hebben. Er zijn afspraken gemaakt dat zij op basis van de jaarlijkse afname een krediet ontvangen om daarmee ingrediënten zoals koffie, thee of andere zaken aan te schaffen. Antonie Loonen: ‘Dat betekent dat er voordeel te behalen is voor de bestaande klanten maar ook voor die bedrijven die nog niet gebruik maken van de goede dienstverlening: te allen tijde gratis onderhoud en geen voorrijkosten.’ Fortune Coffee is binnen een werkdag (of eerder) ter plaatse. En er is vooral… lekkere koffie! ‘Een bedrijf hoeft zich nooit zorgen te maken over één van de belangrijkste zaken in het pand, de koffie!’ besluit Antonie Loonen, die vastbesloten is om van de samenwerking met ISK een succes te maken.

www.fortune.nl/regio/regio-hapert-17.html


 

 

 

Glasvezel in de Kempen 15-05-2019

 

Bedrijven op bedrijventerrein De Kleine Hoeven maken inmiddels gebruik van de snelle verbindingen van glasvezel van ISK-partner Brofiber. Op dit moment wordt graafwerk verricht bij de bedrijven op de Ganzestaartsedijk (buitengebied Eersel). De komende weken zullen gebruikt worden om alle ondernemers op bedrijventerrein de Sleutel te benaderen om zaken door te spreken en te schouwen. 


Medio september start aannemer Spitters met graafwerkzaamheden op de Sleutel. Ondernemers op bedrijventerreinen Meerheide en de Haagdoorn zullen na de zomer bezocht worden, waarna Spitters ook deze terreinen onder handen zal nemen.  Vragen? Klik dan hier voor de brochure of neem contact op met Dennis en Tommy Huijbregts. 
 

info@brofiber.nl of bel 06-53451030

 

 

ISK en CZ samen in collectieve zorgverzekering voor werkgevers en werknemers 15-05-2019

 

Inkoop Samenwerking de Kempen biedt lid bedrijven van OBGB, IGE, OVBRM en POB inkoopvoordeel dankzij de twintig projecten die de afgelopen jaren zijn opgezet. De hoge deelnemerspercentages zorgen voor een aanzienlijke bundeling van inkoopkrachten waarmee ISK gezien wordt als een professionele partij, die een grote groep Kempische Industriële ondernemers vertegenwoordigt. Via deze bedrijven vertegenwoordigt ISK vanzelfsprekend ook een grote groep werknemers in de Brabantse Kempen.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wim van Eijk en Petra Zwolle 

 


Wim van Eijk, voorzitter van ISK geeft aan dat ISK zich via een aantal projecten ook richt op voordeel voor deze werknemers: ‘Het is natuurlijk interessant om voor je medewerkers goede secundaire arbeidsvoorwaarden te realiseren, op welk vlak dan ook. ISK draagt daar ook een steentje aan bij; denk daarbij bijvoorbeeld aan de collectieve inkoop van energie voor particuliere aansluitingen maar ook aan de collectieve zorgverzekering’. Veel ondernemers in de Kempen zijn via ISK reeds aangesloten bij het CZ-collectief, maar er zijn ook bedrijven die hier nog geen gebruik van maken. Helaas, want er is sprake van voordeel voor zowel werkgever als werknemer.
 

De samenwerkingsovereenkomst tussen CZ en ISK voor wat betreft de collectieve zorgverzekering is geldig voor alle ondernemers die aangesloten zijn, waarbij zowel sprake is van korting op de basisverzekering en diverse aanvullende verzekeringen. ‘Werknemers wordt ook een uitgebreidere dekking geboden dan in het geval van een individuele zorgverzekering’, vult CZ Manager Petra Zwolle aan, ‘en bovendien is sprake van speciale zorgdiensten voor zowel de werkgever als de werknemer. Werknemers die wijzigen van werkgever kunnen direct overstappen als zij collectief verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar. In het algemeen hebben zorgverzekeringen een looptijd van één kalenderjaar en deze starten meestal op 1 januari.’ De specialisten en zorgadviseurs van CZ bieden de Kempische ondernemers de mogelijkheid om voorlichting en informatie te geven. Uiteraard is er ook een helpdesk waar werknemers persoonlijke vragen kunnen stellen over de zorgpakketten, kortingen en extra vergoedingen zoals fysiotherapie, een griepprik, een second opinion, preventief onderzoek en orthodontie.

Petra Zwolle: ‘Het is daarmee relatief gemakkelijk een secundaire arbeidsvoorwaarde te creëren voor medewerkers. En voor de werkgever denkt CZ volop mee op het gebied van gezondheidsmanagement. Medewerkers zijn immers de motor van een bedrijf. Gezonde medewerkers verzuimen minder én zijn productiever. Daarom houdt u als werkgever ze graag gezond. Hoe? Daar weet CZ alles van. En de dienstverlening hiervoor hoort bij de collectieve zorgverzekering. Via de website van ISK is het mogelijk voor ondernemers zich aan te melden voor deelname of het verzoek in te dienen om meer informatie.’ Slimme werkgevers in de Kempen laten ook deze kans niet liggen!

 

 

ISK Lunch op KempenTech 2019 25-02-2019

 

Op 24 en 25 mei 2019 wordt de zesde editie van KempenTech georganiseerd. Ondernemers uit de Kempen presenteren hun bedrijf aan scholieren, studenten, professionals, klanten en (potentiele) werknemers en maken hen enthousiast voor hun bedrijf, hun product en de techniek. Samen maken we met KempenTech de vele bezoekers enthousiast voor de techniek en de Kempische bedrijven!
 

KempenTech 2019 biedt een rijk programma met activiteiten waar u zich voor kunt aanmelden. De programmaonderdelen van KempenTech 2019 zijn divers: er is onder andere een onderwijsprogramma, het KOP-symposium, de Werken in de Kempen-banenbeurs en de ISK-netwerklunch. Aanmelden voor de lunch is mogelijk op http://kempentech.nl/aanmelden/

 

Kijk voor meer informatie op www.kempentech.nl

 

 

Human Capital Care en ArboNed 06-02-2019

 

Zowel HumanCapitalCare als ArboNed hebben met Inkoop Samenwerking de Kempen een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van preventie en verzuimbegeleiding.
 

HumanCapitalCare is een vooruitstrevende dienstverlener op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid en adviseert grotere werkgevers in Nederland bij het invoeren van integraal beleid hiertoe.
De professionals van zusterbedrijf ArboNed adviseren ruim 60.000 mkb-ers op het gebied van het verlagen van verzuim, het minimaliseren van arbeidsrisico’s en het verbeteren van de gezondheid van medewerkers werkzaam in het MKB.

Beide ondernemingen bieden producten en diensten op het gebied van preventie, verzuim en interventies. Met als doel werknemers competent, gemotiveerd en gezond te houden. Door optimale arbeidsomstandigheden te creëren kunt u de productiviteit, de kwaliteit en het resultaat van uw organisatie verbeteren.

Wenst u meer informatie over deze dienstverlening? Neem dan contact op met:
Cindy de Groot - c.de.groot@humancapitalcare.nl - 06-25022735 - www.humancapitalcare.nl
Rinse Rooker - rinse.rooker@arboned.nl -06 – 830 79 101 - www.arboned.nl
 

 

 

Transparantie in duurzaamheid 18-12-2018

 

Steeds meer ondernemingen ontdekken de voordelen van milieuvriendelijk ondernemen. Bewustwording brengt nieuwe inzichten. Door duurzaamheid niet vaag, maar juist transparant te maken, liggen de kansen voor het grijpen.


Ook bij Wagenbouw Hapert, fabrikant van multifunctioneel inzetbare aanhangwagens, staat de transformatie naar een duurzame onderneming hoog op de agenda. ISK faciliteerde daarbij door Cinergie aan te bevelen als adviseur. ISK biedt voordeel bij de inkoop van energie, maar er is steeds meer aandacht voor energiebesparing. Klik hier voor een interview met Henk Castelijns, hoofd inkoop bij Wagenbouw Hapert. 

 

 

ISK genomineerd voor Brabantse Kempentrofee 09-11-2018

 

De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen. Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, beoordeelde dit jaar 16 inzendingen en ISK hoort bij de vijf initiatieven die kanshebber zijn voor de Kempentrofee.

De uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee  wordt op donderdag 7 februari 2019 tijdens een feestelijke uitreiking bij Domein Oogenlust in Eersel bekend  gemaakt. Op www.brabantsekempen.eu kan gestemd worden en is het ook mogelijk uw aanwezigheid te melden. Alvast dank voor uw stem op ISK! 

 

 

ISK is echt samenwerken 24-10-2018

 

Ruim 700 bedrijven verenigd in de ondernemersverenigingen van de bedrijventerreinen van Bladel, Reusel-De Mierden, Eersel en Bergeijk kunnen gebruik maken van ISK (Inkoop Samenwerking de Kempen).
De kracht van de aantallen maakt dat ze diverse diensten voordelig in kunnen kopen. Voorzitter Wim van Eijk en Inkoopmanager Hetty van der Hamsvoort vertellen over de organisatie in PC55. Klik hier voor het  artikel.

 

 

 

 

Glasvezel in de Kempen: inschrijven is mogelijk 29-08-2018

 

Vanwege het feit dat een groot aantal lidbedrijven bij ISK aandrong op betaalbare, betrouwbare en goed werkende glasvezelverbindingen heeft ISK een tender uitgeschreven voor een Kempisch glasvezelnetwerk en heeft zij een raamovereenkomst met Brofiber afgesloten. Gedurende het najaar van 2018 wordt de start gemaakt met o.a. de aanleg van een glasvezelnetwerk op bedrijventerrein de Sleutel te Bladel en bedrijventerreinen Meerheide en Haagdoorn te Eersel. 
 

Uiteraard is realisatie van het netwerk afhankelijk van de mate van belangstelling, kortom de vraagbundeling. Hoe meer belangstelling er is, hoe sneller gestart zal worden met de aanleg van het netwerk. Het is daarbij mogelijk in te schrijven voor zowel een zakelijke of een particuliere aansluiting en uiteraard wordt u voorzien van een ‘advies op maat’ door een deskundige. Voor bedrijfsverzamelgebouwen en andere afwijkende of specifieke situaties is maatwerk mogelijk.
 

Het is vanaf nu mogelijk in te schrijven voor een aansluiting! Klik hier voor het inschrijfformulier zakelijk. 
 

Op de volgende data worden door Brofiber informatie-bijeenkomsten georganiseerd: 

Donderdag 13 september 16:00 - 17:00 uur, De Muzenval in Eersel
Woensdag 19 september 19:00 - 20:00 uur, den Herd in Bladel. 
De bijeenkomsten starten met een korte presentatie, waarna het mogelijk is om (individueel) vragen te stellen aan deskundigen. Alle bijeenkomsten kennen dezelfde inhoud (maakt niet uit voor welk bedrijventerrein u interesse heeft). 
 

Kijk op www.brofiber.nl of neem contact op met Tommy Huijbregts, tel. 06 - 53 45 10 30, info@brofiber.nl

 

 

 

ISK Voorjaarsactie van VDP Office 27-02-2018

 

VDP Office  heeft in samenwerking met ISK  een zeer scherpe aanbieding voor aangesloten lidbedrijven. Bij aankoop of huur van een Canon kopieermachine  van VDP Office ontvangt u nu 1 jaar gratis kopieerpapier! Klik hier voor het aanbod.

VDP Office  biedt u : 
- Canon A-klasse kwaliteitsmachines
- Topservice vanuit Valkenswaard
- Ruim 50 jaar uw vertrouwde leverancier.

Voor meer informatie neemt u contact op met Pieter Verberne van VDP Office, telefonisch te bereiken onder 040-2013309 of per mail pverberne@vdpoffice.nl.

 

 

 

Creditmanagement met Advocatenkantoor Jacobs en Janssen & Janssen 28-12-2017

 

Vanaf begin 2017 biedt Inkoop Samenwerking de Kempen aangesloten lidbedrijven voordeel op credit management. Lange betalingstermijnen en slecht betalende klanten drukken op liquiditeiten en het ontbreekt bedrijven vaak aan tijd voor debiteurenbeheer. Incasso is een logische stap, maar ook dat is vaak een lastig traject.

ISK heeft op verzoek van leden na een uitgebreide vergelijking en tendering twee overeenkomsten gesloten. Met de twee nieuwe ISK-partners, Henri Jacobs van Advocatenkantoor Jacobs en Martijn le Congé van Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders praten we over zaken als incasso, gerechtelijke procedures en juridische dienstverlening in dit artikel in Brabant Business Magazine

 


Henri Jacobs - Advocatenkantoor Jacobs - www.advocatenkantoorjacobs.nl
Martijn Le Congé - Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders - www.janssen-janssen.nl
 

 

 

Brofiber: glasvezel op Kempische bedrijventerreinen 15-12-2017

 

ISK ondersteunt het initiatief van twee ondernemende broers uit de Kempen: Tommy en Dennis Huijbregts. Zij hebben samen Brofiber opgericht en zien kansen en mogelijkheden voor de Kempen. Inmiddels is ‘de schop in de Kempische grond’ gegaan en is de aanleg van de basisbuis van Reusel naar Veldhoven (met aansluiting op het netwerk in Eindhoven) nagenoeg gereed.
 

Glasvezel zorgt voor supersnel en stabiel internet. Brofiber start begin 2018 met de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de industrieterreinen van de gemeente Eersel bij voldoende animo. Daarna zullen andere terreinen volgen en het uiteindelijke doel is om glasvezel voor iedereen in de regio mogelijk te maken. Er worden op maandag 18 en dinsdag 19 december 2017 informatiebijeenkomsten in Eersel georganiseerd over dit initiatief.
 

Meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst (klik hier voor meer info), kijk op www.brofiber.nl of bel met Tommy Huijbregts +31 (0)6 53 45 10 30.  

 

 

Energieportaal, een handig instrument! 24-11-2017

 

Een lage energieprijs is belangrijk, maar minder verbruiken tikt nog harder aan. Naast het kostenaspect is energie besparen ook belangrijk uit maatschappelijk en zelfs wettelijk oogpunt. De overheid gaat bedrijven de komende jaren steeds vaker verplichten om erkende energiebesparende maatregelen te nemen. Een energieportaal is hierbij een onmisbaar instrument.


Cinergie stelt voor deelnemers van het energiecollectief van ISK kosteloos een energieportaal beschikbaar. Cinergie zoekt ook voor u uit of uw energiemeter geschikt is en in veel gevallen is ook nog een besparing op uw meterhuur mogelijk. Interesse? Neem contact op met Dave Lusthof op 06-20424621 of via d.lusthof@cinergie.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Collectieve zorgverzekering CZ in 2018 20-11-2017

 

ISK heeft ook voor 2018 een raamovereenkomst met Rabobank de Kempen voor een collectieve zorgverzekering van CZ met voordelen voor uw medewerkers: 7% korting op de hoofdverzekering en 10% korting op aanvullende verzekeringen, een uitgebreidere dekking in vergelijking met de individuele zorgverzekering, een vast aanspreekpunt en een advies op maat. 
 

Meer informatie (vergelijkingen, zorgpolissen, premietabellen) is te vinden op http://www.iskempen.nl/index.php?sid=24 .  Bel Rabobank De Kempen voor meer info of aanmelden: 0497 - 544555.
 

 

 

Energie-inkoop ISK blijkt schot in de roos 10-10-2017

 

“Energie wil je inkopen als de marktprijs laag is en niet omdat toevallig je contract eindigt”, stelt Dave Lusthof van Cinergie. Samen met de ISK-werkgroep van Kempische ondernemers en grootverbruikers wordt actief gezocht naar de best mogelijke inkoopmomenten. Het laatste moment is van 1 juni 2016 en blijkt een schot in de roos.
 

Energieprijzen stijgen momenteel als gevolg van de economische groei. Deelnemers van het collectief hebben hier t/m 2020 geen last van omdat de energieprijzen vorig jaar al zijn vastgelegd. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Neem dan contact op via d.lusthof@cinergie.nl.

 

 

 

 

KPN stopt met oude technologie - Advies en vroegboekkorting voor ISK-leden 30-08-2017

 

Veel bedrijven maken al jaren gebruik van ISDN netlijnen voor telefonie, fax of andere toepassingen. Dat gaat veranderen. KPN heeft aangekondigd per 1 september 2019 volledig te stoppen met de verouderde techniek van ISDN lijnen. Om bereikbaarheid te garanderen is modernisering een 'must'. 


ISK-partner Panas helpt u daarbij! 

Kosteloos advies van Panas:
'Samen met één van onze adviseurs brengen we in beeld voor welke toepassingen er nog gebruik wordt gemaakt van ISDN lijnen. We brengen in kaart welke alternatieven er zijn en geven u kosteloos een advies op maat. We zien dit als een kans om over te stappen naar moderne telefonie en zullen alle toepassingen onder de loep nemen. Vanzelfsprekend houden wij rekening met uw wensen en nog belangrijker: uw budget.
In sommige gevallen zal het gaan om alleen een verandering qua type netlijnen (van ISDN naar VoIP-lijn). In andere gevallen zullen we de volledige telefonie en/of andere diensten moderniseren.
We snappen dat het nog even duurt voordat het 1 september 2019 is, maar willen graag voorkomen dat u op het laatste moment nog moet overstappen.'


Vroegboekkorting voor ISK-leden
Gezien de goede relatie van Panas met ISK krijgen de leden de kans om als eerste de stap te gaan zetten naar digitalisering.
'Maak nu een afspraak en ontvang 10% vroegboekkorting als we u voor 31 december 2017 hebben kunnen helpen.Voor advisering hebben we gespecialiseerde adviseurs beschikbaar, te weten Monique Kuipers en Marc Heerkens. U kunt hen bereiken op 073-5232330. Wij zullen u binnenkort zelf benaderen om met één van de adviseurs een afspraak in te plannen.'


Regel het nog dit jaar!

 

 

ISK-partner Lyreco ontzorgt op uw werkplek 30-08-2017

 

Als totaalleverancier van werkplek-oplossingen stelt Lyreco doorlopend alles in het werk om u een ongeëvenaarde en gepersonaliseerde service te bieden. U ontzorgen op de werkplek is dan ook topprioriteit.

U kunt doorlopend terecht op de webshop www.lyreco.nl. De meeste producten liggen op voorraad waardoor de bestellingen die doorgegeven worden voor 17:30 uur, de volgende werkdag geleverd worden. Sanne Moonemans van Lyreco is het aanspreekpunt voor alle aangesloten lidbedrijven. U kunt bij haar terecht met al uw vragen en zij zal u vanuit haar ervaring met plezier adviseren bij uw aankopen.
De komende maanden besteedt Lyreco extra aandacht aan ergonomie, met leuke acties en kortingen. Lees alvast onze blog LIFE AT WORK om de juiste bureaustoel te kiezen voor uw kantoor. 

Sanne Moonemans, Lyreco
sanne.moonemans@lyreco.com Tel. 06-47830416

 

 

ISK 10 jaar 15-08-2017

 

Ruim 100 Kempische ondernemers namen de uitnodiging van ISK aan om tijdens een lunch bijeenkomst in de Kempen Tech tent (Kempisch Bedrijvenpark) op 16 juni 2017 bij het 10-jarig bestaan stil te staan.
De lunch stond vooral in het teken van informeel netwerken en onderling verbindingen leggen. Aanwezige ondernemers werden aan het denken gezet door inkoopmanager Hetty van der Hamsvoort. Zij presenteerde inkoopbesparingen van deelnemers, de eenvoudige wijze van deelname en de wijze waarop ISK met haar verdienmodel een bijdrage levert aan de activiteiten en projecten van aangesloten ondernemersverenigingen.

Al tien jaar lang biedt ISK leden van IGE (Eersel), OVBRM (Reusel-De Mierden), OBGB (Bladel), BOC/POB (Bergeijk) en sinds kort ook van OIC (Oirschot) de mogelijkheid om vrijblijvend en kosteloos gebruik te maken van de gemaakte afspraken binnen raamovereenkomsten. Inmiddels biedt ISK achttien projecten in samenwerking met twintig leveranciers voor m.n. facilitaire diensten.

Het bestuur van ISK bestaat uit Kempische ondernemers die afgevaardigd worden door de aangesloten verenigingen en de inkoopprojecten met professionele ondersteuning tenderen en organiseren. Een mooi resultaat waar Kempisch samenwerken toe kan leiden!

Klik hier voor een verslag dat verscheen in de zomereditie van Brabant Business Magazine 

 

 

Nieuwe arbowet op orde? 10-07-2017

 

Op 1 juli 2017 is de nieuwe Arbowet van kracht geworden. In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal. In de factsheet ‘Nieuwe Arbowet’ treft u de belangrijkste wijzigingen aan.
 

Gevolgen voor de (branche) RI&E
Op een tweetal punten hebben de wijzigingen ook gevolgen voor de inhoud van de branche RI&E instrumenten: het contract met de Arbodienst en de taak van de preventiemedewerker.


Cursus preventiemedewerker
De Arbowet heeft bepaald dat elk bedrijf tenminste één persoon moet aanstellen als preventiemedewerker. Meestal zal een van de medewerkers deze taak op zich nemen. Bij minder dan 25 werknemers mag de werkgever eventueel zelf als preventiemedewerker optreden. ISK-partner op het gebied van RI&E Saasen Groep organiseert in het najaar van 2017 - voor een interessant tarief - op een locatie in de Kempen een cursus preventiemedewerker. Heeft u interesse in deelname? Neem dan contact op Saasen Groep, telefoon 0492-430555, opleidingen@saasen.nl.

 

 

ISK-Zomeractie van VDP Office 10-07-2017

 

VDP Office  heeft in samenwerking met ISK  een zeer scherpe aanbieding voor aangesloten lidbedrijven. Bij aankoop of huur van een Canon kopieermachine  van VDP Office ontvangt u nu 1 jaar gratis kopieerpapier! Klik hier voor het aanbod. 

VDP Office  biedt u :  
- Canon A-klasse kwaliteitsmachines 
- Topservice vanuit Valkenswaard
- Ruim 50 jaar uw vertrouwde leverancier. 

Voor meer informatie neemt u contact op met Pieter Verberne van VDP Office, telefonisch te bereiken onder 040-2013309 of per mail pverberne@vdpoffice.nl.

 

 

ISK Arbo partner organiseert bijeenkomst Psychisch verzuim herkennen 01-06-2017

 

Nagenoeg een kwart van het verzuim in organisaties dat langer dan een week duurt, heeft een psychische oorzaak. Tijdig herkennen van signalen die erop wijzen dat een werknemer psychisch niet zo lekker in zijn vel zit én daarop inspelen, kan verzuim voorkomen. De duur van psychisch verzuim kan bovendien al snel met bijna een derde verkort worden als werkgevers op tijd de signalen herkennen en actie nemen. Het bespreekbaar maken van psychische klachten helpt u er samen voor te zorgen dat een werknemer weer beter in zijn vel gaat zitten. Al dan niet met hulp van bijvoorbeeld de bedrijfsarts of een bedrijfspsycholoog.
 

Maar hoe doet u dat nu? Wat zijn de signalen van psychische klachten? En hoe maakt u dit onderwerp bespreekbaar? We nodigen u graag uit op dinsdag 13 juni voor een ISK themabijeenkomst over dit onderwerp. Esther Hilbers, senior adviseur bij HumanCapitalCare, geeft u tijdens deze bijeenkomst handvatten voor het herkennen van psychische klachten en het bespreekbaar maken van dit soort klachten.


Het programma is als volgt:
15:30 uur          Ontvangst met koffie/thee
15:45 uur          Welkomstwoord door Hetty van der Hamsvoort
15:50 uur          Presentatie Esther Hilbers, Adviseur HumanCapitalCare
16:40 uur          Hapje en drankje

De locatie is WVK-groep, Hallenstraat 10 te Bladel. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos en toegankelijk voor leden van de bij ISK aangesloten ondernemersverenigingen.
 

Aanmelding voor de bijeenkomst kan tot uiterlijk vrijdag 9 juni 2017 door een e-mail te sturen naar info@iskempen.nl met vermelding van bedrijfsnaam, naam, functie en e-mailadres. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en u ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.

 


 

 

 

ISK Lunchbijeenkomst op KempenTech 24-04-2017

 

Vanwege haar 10-jarig bestaan nodigt Inkoop Samenwerking de Kempen deelnemers (leden van OVBRM, POB (BOC, VOL, OVW), IGE en OBGB) uit voor een ISK Lunchbijeenkomst in de KempenTech tent op het Kempisch Bedrijvenpark op vrijdag 19 mei 2017.


Lidbedrijven zijn van harte welkom om vanaf 12:00 uur (tot 13:30 uur) met ons van een smakelijke lunch te genieten en met elkaar te netwerken. Door middel van een korte pitch presenteren wij '10 jaar ISK' en praten wij bij over de ISK-projecten.
 

Aanmelden is mogelijk door middel van een e-mail (uiterlijk 12 mei 2017) naar info@iskempen.nl d.m.v. vermelding van bedrijfsnaam, naam aanwezigen en ondernemersvereniging. 
 

Kempische bedrijven presenteren zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en machines zien tijdens de Dutch Technology Week. Er zijn zowel op vrijdag als op zaterdag 20 mei diverse activiteiten. Kijk ook op www.kempentech.nl
 

 

 

Project Keuring overheaddeuren 24-02-2017

 

Bedrijven zijn wettelijk verplicht om overheaddeuren minimaal één keer per jaar te laten keuren door gecertificeerde professionals.

ISK is voornemens een project op te zetten hiervoor. Interesse om mee te doen aan de tender? Stuur een mail naar hetty@iskempen.nl voor 15 maart 2017.

 

 

Kempische maakindustrie op Kempentech 22-02-2017

 

Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven. Daar mogen we trots op zijn! .

 

De kracht van KempenTech bestaat uit de combinatie van programma’s voor ondernemers, jongeren en scholieren, inwoners uit de Kempen en andere geïnteresseerden. Op vrijdag wordt een bedrijvenbeurs, een symposium en een netwerkborrel voor ondernemers georganiseerd. Ook vindt een uitgebreid techniekprogramma voor jongeren en scholieren plaats. De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag is de dag voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, een dag  vol m

et verrassende ontdekkingen! Op zaterdag wordt een vacaturemarkt georganiseerd en is er een open dag bij KSE Process Technology in Bladel.


KempenTech wordt gehouden op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert en wordt georganiseerd door het  KOP, ondernemers uit de Kempen, het KBP en het Huis van de Brabantse Kempen. Kijk voor meer info en aanmelden op www.kempentech.nl .

 

 

Deelnemen aan ISK projecten 11-02-2017

 

Lidbedrijven van IGE (Eersel), POB (Bergeijk), OVBRM (Reusel-De Mierden) en OBGB (Bladel) maken vrijblijvend en kosteloos gebruik van de projecten van ISK. Heeft u interesse in deelname of ontvangt u graag een offerte van een van onze leveranciers?

Kijk dan op deze website onder de optie 'contact' om aan te kunnen geven waar uw interesse naar uit gaat Het ISK secretariaat of onze leveranciers nemen dan z.s.m. contact op.

 

 

Tender afvalverwerking 21-12-2016

 

ISK volgt de ontwikkelingen op het gebied van afvalverwerking en heeft in het najaar een tender uitgezet naar een vijftal afvalverwerkers. Na een uitgebreide vergelijking op het gebied van prijs, maar ook kwaliteit van dienstverlening heeft het ISK-bestuur besloten wederom in te gaan op het aanbod van Container- en Afvaloverslagbedrijf Van Erp.

 

De invloed van verhoging van verwerkingskosten van ‘bedrijfsafval’ per 1 januari 2017 was bij alle aanbieders merkbaar. Van Erp houdt de aanpassingen zo laag mogelijk. Ondanks het feit dat prijsverhoging onontkoombaar is zijn wij ervan overtuigd goede afspraken gemaakt te hebben. Van Erp informeert de deelnemende leden over deze wijzigingen. Mocht u op voorhand vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Toon van Lith, accountmanager van P. van Erp & Zn., telefoon 06-50998241 of Hetty van der Hamsvoort, ISK. 

 

 

 

 

ISK start samenwerking met OVBRM-lidbedrijf IAM-360 20-07-2016

 

IAM-360 is onderdeel van IAM-HOME en opgericht in 2013. Fotograaf Peter van Nobelen is na een gedegen opleiding gecertificeerde Google Vertrouwde Fotograaf; hij kan en mag de virtuele rondleidingen koppelen aan Google Streetview.


ISK heeft in juli 2016 een interessante afspraak gemaakt met IAM-360 t.b.v. het maken van een virtueel kijkje in uw organisatie met Google Business View. Dankzij de speciale 360 graden techniek wordt uw onderneming op een unieke manier in beeld gebracht! Bovendien wordt uw onderneming optimaal geïndexeerd in de Google zoekresultaten door gebruik te maken van deze techniek.


Met Google Business View zet u uw onderneming letterlijk en figuurlijk op de kaart!  Dit d.m.v. foto's, viewpoints en een rechtstreekse aansluiting  op virtual tour, inclusief hosting.Heeft u interesse? Neem dan een kijkje op www.iam-360.nl of neem telefonisch contact op via 0497-517238 of 06-53341936.

 

 

 

Inkoop Samenwerking de Kempen op KempenTech - vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2016 23-05-2016

 

KempenTech is onderdeel van de Dutch Technology Week 2016
Dit jaar organiseert de Brabantse Kempen opnieuw een Kempisch evenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brainport regio. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei presenteren Kempische bedrijven hun techniek als fun, uitdagend en kansrijk; om te studeren, in te werken, in te ondernemen en in te investeren. Er worden programma’s georganiseerd voor verschillende doelgroepen. De focus dit jaar is, nog meer dan voorheen, gericht op techniek. Bij deze nieuwe insteek hoort ook een nieuwe naam, het Kempische evenement heet voortaan KempenTech.

KempenTech bestaat uit verschillende programmaonderdelen voor professionals, jongeren, inwoners van de Kempen en andere geïnteresseerden; De High Tech Ontdekkingsroute is hét publieks-evenement. De KempenTech Relatiedagen en het KempenTech Symposium zijn bedoeld voor bedrijven. Ook ISK zal zich hierbij presenteren!. Het KempenTech Circus en KempenTech Youngsters zijn bedoeld voor scholieren van het basis- en voorgezet onderwijs.

KempenTech High Tech Ontdekkingsroute
De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 28 mei van 11.00 – 17.00 uur is hét publieksevenement van KempenTech 2016. Kempische bedrijven presenteren zich op een laagdrempelige manier aan iedereen die geïnteresseerd is in techniek en laten zien wat je allemaal met techniek kunt doen. De toegang van KempenTech High Tech Ontdekkingsroute is gratis.


KempenTech Open
Naast de High Tech Ontdekkingsroute openen ook overbuurman Diffutherm en VDL TIM Hapert van 11.00 tot 15.30 uur de deuren voor het grote publiek.De toegang van KempenTech Open is gratis.


KempenTech Relatiedagen
Kempische ondernemers ontmoeten elkaar tijdens de KempenTech Relatiedagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei. Ondernemers (met een link naar techniek) laten zien wat ze in huis hebben en komen in contact met andere ondernemers uit de Kempen en daarbuiten. Vrijdag is de ondernemersdag. Zaterdag is iedereen welkom. De toegang is gratis. Op vrijdag 27 mei vindt daarnaast ook het KempenTech KOP symposíum 'Kempisch Ondernemen' plaats. Dit is op uitnodiging.


Meer informatie over KempenTech vindt u op: www.dutchtechnologyweek.nl  en www.brabantsekempen.eu
 

 

 

Lokaal duurzaam investeren voor ISK lidbedrijven 22-03-2016

 

In gemeente Eersel en Oirschot is een burgerinitiatief gestart met de werktitel ‘‘Natuurlijk Boeren bij de Kleine Beerze’.  In een notendop houdt dit in dat burgers, boeren en bedrijfsleven investeren in gronden rondom de Kleine Beerze gelegen tussen Vessem en Middelbeers. De gronden worden verpacht en op een duurzame manier bewerkt.


Deze gronden (zo’n 50 hectare) zitten nu nog in de grondportefeuille van Provincie Noord-Brabant en worden beschikbaar gesteld met als voorwaarde dat er maatschappelijke doelstellingen aan gekoppeld zijn.De gronden worden in een op te richten coöperatie aangekocht. Het gebied krijgt daarmee een eigen entiteit en stimuleert tot lokale duurzame samenwerkingsverbanden. Daarnaast wordt rendement op de investering verkregen door uitkering van het dividend en verwachte waardestijging van de gronden.
 

Kijk voor meer info op:
- https://www.youtube.com/watch?v=CsukZkc8dZc   
- brief aan ondernemers in de Kempen
- businessplan 

Naast de bereidheid van private investeerders worden ook de mogelijkheden onderzocht  of bedrijven bereid zijn om hierin te investeren en daarmee invulling  geven aan hun MVO doelstellingen. De initiatiefnemers zijn op zoek naar een 10-tal bedrijven die MVO hoog in het vaandel hebben st

aan. 

Wilt u daar een uurtje voor vrijmaken? 
Als u interesse heeft; neem dan contact op met Frans Verouden
Projectcoordinator Natuurlijk Boeren bij de Kleine Beerze

M: frans@personore.com T : 06 0269 069 81

 

 

Advies op het gebied van ISO-certificering 16-02-2015

 

Het ISO-traject: verbeteren van resultaten
Ad Tempelaars van Tempelaars Consultancy biedt in samenwerking met ISK op het gebied van ISO-certicering twee producten aan. Dit vanwege het feit dat een aantal lidbedrijven aangegeven hebben interesse te hebben in dienstverlening op dit gebied. Verbeteren van resultaten in een organisatie is een spel tussen gedreven mensen, slimme processen en werkafspraken. Tempelaars Consultancy ondersteunt organisaties in het bij de organisatie passende spel tussen die drie facetten. De focus is altijd resultaatverbetering, die meetbaar wordt gemaakt.
 

Proces tot Resultaatverbetering en, indien gewenst, voor ISO9001 certificatie.
Met een inspanning van 9 dagdelen wordt uw organisatie doorgelicht, processen worden verbeterd samen met de medewerkers en de processen worden beschreven. Aspecten uit de automotive of medische sector, als dat voor uw organisatie van belang is, kunnen worden meegenomen. De veranderingen in ISO 9001 (in september 2015 van kracht) worden meegenomen. Allemaal gericht op het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Na afloop bent u klaar voor eventuele certificatie (9 dagdelen, normale kosten € 6.300,=) - voor ISK lidbedrijven een bedrag van € 4.995,=.


Jaarlijkse Interne audit o.a. als voorbereidening op de certificatieaudit
Door een bezoek van één dag (2 dagdelen) voert Ad Tempelaars een interne audit uit op de gehele bedrijfsvoering en rapporteert schriftelijk uw sterkten en verbeterpunten. Voor bedrijven die reeds een ISO certificaat hebben wordt tevens getoetst hoe u staat ten opzichte van de nieuwe ISO9001 (normale kosten € 1.400,=) - voor ISK lidbedrijven een bedrag van € 550,= per dagdeel (€ 1.100,=).

Voor meer informatie neemt u contact op met Ad Tempelaars, telefoon 06-53412710, info@tempelaars-consultancy.nl of kijk op www.tempelaars-consultancy.nl.

 

 

 

Uitbreiding ISK project Haal-en brengservice post i.s.m. WVK-groep 12-02-2015

 

WVK-groep verzorgt vanaf 2007 naar volle tevredenheid van de ISK-lidbedrijven de haal- en brengservice van de post binnen de gemeente Bladel. Op verzoek van een aantal Eerselse lidbedrijven wordt het project en de bijbehorende dienstverlening m.i.v. 1 april a.s. uitgebreid binnen deze gemeente.

Vanwege de noodzakelijke schaalgrootte is sprake van een proefperiode van 1 jaar. Lidbedrijven die interesse hebben in een besparing op de dientsverlening van Postnl (en gevestigd in gemeente Eersel of Bladel) kunnen contact opnemen met Nico Engwerda van WVK-groep (nicoE@WVK-Groep.nl, telefoon 0497-331200).
 

 

 

Belastingverhoging verwerking van afval 19-12-2014

 

Op 13 november 2014 heeft de Tweede Kamer de voorstellen van staatssecretaris Wiebes aangaande een verhoging van de verbrandingsbelasting  overgenomen. Dit heeft geleid tot een belasting op de verwerking van brandbaar afval van € 13,- per ton per 1 januari as. Ook verhogen de verbrandingsovens de verwerkingstarieven bovenop deze belastingmaatregel.
 

ISK partner Container- en Afvaloverslagbedrijf P. van Erp & Zn. heeft na onderhandelingen met ISK besloten de aanpassingen zo laag mogelijk te houden en de prijzen slechts te verhogen met de belastingmaatregel van € 13,= per ton (met ingang van 1 januari 2015).

Mocht u vragen hebben over deze aanpassingen, dan kunt u contact opnemen met Toon van Lith, accountmanager van P. van Erp & Zn., telefoon 06-50998241 of Hetty Maas, inkoopmanager ISK, telefoon 06-41559548.


Kijk voor meer informatie over het belastingplan 2015 op http://www.afvalgids.nl/belastingplan-2015-aangenomen-door-tweede-kamer/
 

 

 

ISK biedt voordeel in samenwerking met lidbedrijf Wasserij Steensel 08-05-2014

 

Indien mogeiljk, zoekt ISK uiteraard de samenwerking met haar lidbedrijven. De overeenkomst met lidbedrijf Wasserij Steensel is het bewijs dat ook Kempische bedrijven een prima partner kunnen zijn voor dit professionele inkoopinitiatief.

Vanaf januari 2013 heeft het familiebedrijf uit Steensel een overeenkomst met ISK voor wat betreft de koop en huur van schoonloop- en logomatten. In de april editie van het magazine Eindhoven & de Kempen In Bedrijf verscheen een interview met Gonard Tamerus, manager van Wasserij Steensel en eindgebruiker Piet Schilders van gemeente Eersel. Klik hier voor het artikel en klik hier voor meer informatie over dit project.

 

 

ISK en haar 17 samenwerkingspartners 02-02-2014

 

ISK heeft overeenkomsten afgesloten met 17 leveranciers c.q. partners. Het bestuur streeft ernaar om in 2014 het aantal inkoopprojecten uit te breiden en hiermee haar leden van nog meer voordeel te kunnen voorzien. Toegevoegd document biedt een handig overzicht van de ISK-projecten, - partners en -contactgegevens.

 

 

BHV-herhalingsopleiding in voorjaar 2014 19-01-2014

 

Bij voldoende belangstelling organiseert FAST extra herhalingsopleidingen BHV in het voorjaar van 2014 (de eerste cursus is reeds volgeboekt):
- Op dinsdag 11 maart 2014 bij lidbedrijf Wagenbouw Hapert te Hapert
- Op dinsdag 8 april 2014 bij De Bruyn Metaal te Bergeijk.
Uiteraard worden de cursussen voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl
In geval u gebruik wenst te maken van code 95, dient u dit vooraf te melden. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
 

 

 

Samenwerking tussen ISK en Lyreco 20-12-2013

 

ISK biedt lidbedrijven van OBGB, IGE, OVBRM en BOC inkoopvoordeel dankzij de inmiddels ruim vijftien projecten die de afgelopen jaren zijn opgezet. De hoge deelnemerspercentages bij de diverse projecten zorgen voor een aanzienlijke bundeling van inkoopkrachten waarmee ISK door leveranciers gezien wordt als een professionele partij, die een grote groep Kempische industriële ondernemers vertegenwoordigt.

In het decembernummer van Kempen In Bedrijf schrijft Hetty Maas over het gesprek dat zij had met Peter de Haas van ISK- en IGE-lidbedrijf De Haas & Heesterbeek, vertegenwoordiger Sandra Arends en salesmanager Mark Mertens van Lyreco, leverancier op het gebied van kantoorartikelen, over de inkoopsamenwerking in de Kempen en de talloze voordelen dat dit biedt.

Klik hier voor het artikel.

 

 

Telefonie i.s.m. TELECOM Result Group 10-12-2013

 

Aanbod vaste telefonie
ISK heeft per 31 december 2013 geen samenwerkingsovereenkomst meer met Teletronics, zoals eerder in onze nieuwsbrief gecommuniceerd. Het is nog steeds mogelijk gebruik te maken van ISK-tarieven v.w.b. vaste telefonie via Telfort Zakelijk, maar dan via TELECOM Result Group, de nieuwe partner van ISK op het gebied van vaste en ook mobiele telefonie. Wij adviseren lidbedrijven dan ook om met dit bedrijf contact op te nemen. Dit bedrijf uit Vlijmen is door ons geselecteerd om partner te worden voor mobiele en vaste telefonie, is gestart in 1992 en heeft ruim 50 mensen in dienst. Hiermee kunnen we nog scherper inkopen voor onze leden!

 

TELECOM Result Group, ook voor mobiele telefonie!
Deze partner biedt lSK-lidbedrijven een laagste prijs garantie voor vaste telefonie, waarbij tevens een minimale besparing van 10% gegarandeerd wordt. Dit bedrijf analyseert ook het gebruik van alle bestaande abonnementen en biedt een advies op maat, waarbij diverse providers  (KPN, BBned, Eurofiber, Ziggo  en Tele2) aangeboden worden. Ook wordt een advies op maat v.w.b. mobiele telefonie gegeven.

Binnen enkele dagen zullen lidbedrijven meer informatie ontvangen over dit project per post. Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u contact opnemen met Wendy Brands van de Telecom Result Group, telefonisch te bereiken onder (073) 523 23 20.

 

Doelstelling van ISK
Hoofddoelstelling van ISK is het realiseren van goede inkoopvoorwaarden in combinatie met kwalitatieve dienstverlening voor haar lidbedrijven. Met dit doel voor ogen, heeft het bestuur van ISK de beslissing genomen om te veranderen van leverancier. Zoals bij alle projecten, is ook hier een uitgebreide vergelijking aan vooraf gegaan. Wij komen op voor de belangen van onze leden!
 

 

 

Project Creditmanagement 09-12-2013

 

Het bestuur van ISK is voornemens een project op te gaan zetten v.w.b. verrichtingen op het gebied van incasso. Het risico op wanbetaling neemt steeds meer toe en vaak willen opdrachtgevers de kredietwaardigheid van relaties laten toetsen. Daarom vernemen wij graag (via hetty@iskempen.nl) voor 14 januari 2014 van lidbedrijven of zij interesse hebben:
- om deze dienstverlening te gaan verrichten voor onze lidbedrijven

- om deze dienstverlening (tegen interessante tarieven uiteraard) af te nemen bij een door ons geselecteerde leverancier.
In geval van vragen, kunt u contact opnemen met Hetty Maas, bereikbaar via 06-41559548.

 

 

Aanbod vaste telefonie 12-11-2013

 

ISK heeft de samenwerkingsovereenkomst met Telfort Zakelijk per 31 december 2013 opgezegd. Deze raamovereenkomst betreft een samenwerking tussen ISK, Teletronics en Telfort Zakelijk (voorheen Atlantic Telecom).


Aanbieding Telfort Zakelijk
ISK heeft van een aantal lidbedrijven de melding ontvangen, dat zij benaderd zijn door Teletronics met een aanbod voor de afname van vaste telefonie (Telfort Zakelijk). Wij adviseren onze lidbedrijven hier niet op in te gaan. ISK is de afgelopen maanden in onderhandeling geweest met diverse aanbieders, waarbij het bestuur een uitgebreide vergelijking heeft gedaan.


Nieuwe partner voor vaste telefonie: Telecom Result Group
Telecom Result Group uit Vlijmen is de nieuwe partner voor ISK op het gebied van vaste telefonie. Zij biedt ISK-lidbedrijven een laagste prijs garantie, waarbij tevens een minimale besparing van 10% gegarandeerd wordt. Dit bedrijf analyseert ook het gebruik van alle bestaande abonnementen en biedt een advies op maat, waarbij diverse providers  (KPN, BBned, Eurofiber, Ziggo  en Tele2) aangeboden worden.

Binnen enkele weken zullen lidbedrijven meer informatie ontvangen over dit project per post. Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u contact opnemen met Wendy Brands van de Telecom Result Group, telefonisch te bereiken onder (073) 523 23 20. 

 

 

Woensdag 30 oktober a.s. ISK Algemene Leden Vergadering 06-10-2013

 

Op woensdag 30 oktober vindt bij Recreatiepark De Achterste Hoef te Bladel de Algemene Leden Vergadering van ISK plaats. De ontvangst vindt plaats om 19:30 uur, waarna om 20:00 uur het officiele gedeelte van de vergadering zal plaatsvinden. Aansluitend zal de aanwezige lidbedrijven de gelegenheid geboden worden te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Via deze link is het mogelijk om aan te melden; ook is hier de agenda van de Algemene Leden Vergadering inzichtelijk.

 

 

ISK in het Ondernemersbelang De Kempen 15-09-2013

 

In de derde editie van 2013 van het Ondernemersbelang De Kempen is Hetty Maas namens ISK aangeschoven in het rondetafelgesprek om te praten over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Beide zaken hebben bij ISK in de diverse projecten uiteraard de aandacht, maar de Kempische inkoopcombinatie richt zich m.n. op meetbare besparingen zoals de collectieve inkoop van electriciteit, waarmee onlangs nog een besparing van 20% gerealiseerd is. In de praktijk merkt Maas, dat de meeste ondernemers zich nog niet echt bezighouden met duurzaamheid. Toch is het mogelijk je hiermee te onderscheiden als ondernemer. Nieuwsgierig geworden?


Klik hier voor het volledige artikel of kijk op www.ondernemersbelang.nl 

 

 

BHV Opleiding in najaar 2013 13-09-2013

 

FAST organiseert bij voldoende deelname een opleiding BHV in het najaar van 2013. De opleiding bestaat uit 3 dagen waarvan 2 dagen Eerste Hulp en 1 dag B&O omvatten. Beide dagen worden afgesloten met een theoretisch examen van NIBHV. De kosten bedragen  € 240,00 p.p. exclusief 21% BTW (inclusief koffie/thee, lunch, lesmaterialen, lotus, examen, certificaten en pasje van NIBHV). Heeft u interesse? U kunt dat kenbaar maken via Toos van Doorn, info@fast-kempen.nl , telefoon 06-53301201 (graag vermelding indien u gebruik wilt maken van CCV code 95).
 

 

 

Aanbod voor ISK-lidbedrijven voor de aankoop en huur van Canon kantoormachines 05-09-2013

 

ISK heeft reeds enkele jaren een overeenkomst met VDP Office, waarin afspraken gemaakt zijn op het gebied van de aankoop en verhuur van Canon kantoormachines. Speciaal voor ISK-lidbedrijven geldt momenteel een speciale aanbieding voor de aanschaf danwel huur van een Cancon iR Advance C2225i machine. Klik hier voor meer informatie hier of neem contact op met Pieter Verberne van VDP Office, pverberne@vdpoffice.nl , telefoon 040-2013309.

 

 

 

Zeer succesvolle aanbesteding electriciteit door ISK Werkgroep Energie - Voorbereiding project inkoop energie voor personeel 04-07-2013

 

Op donderdag 27 juni j.l. heeft ISK Energie een aanbesteding uitgevoerd en elektriciteit ingekocht voor de aangesloten bedrijven v.w.b. levering van 1 januari 2016 t/m 31 december 2018. Na een spannende aanbesteding is een fantastisch resultaat geboekt met absolute bodemprijzen. Er is een besparing gerealiseerd van gemiddeld 19% wat neerkomt op ruim 300.000 euro per jaar voor alle 200 deelnemers samen.
 

De leverancier is GDF Suez, waarbij de volgende afspraken gemaakt zijn:
Periode: 1 januari 2016 t/m 31 december 2018
Piekprijs: 5,587 ct/kWh

Dalprijs: 3,953 ct/kWh
Enkelprijs: 5,107 ct/kWh (alleen als de netbeheerder enkelverbruik doorgeeft aan de leverancier).


Heeft u ook interesse in deelname aan het energieproject? Neem dan contact op met Hetty Maas, inkoopmanager van ISK (hetty@iskempen.nl).
 

ISK bereidt momenteel in samenwerking met ONS Energiecollectief een project voor, waarbij het voor u en uw personeelsleden ook mogelijk is privé te profiteren van de voordelen op het gebied van electriciteit en gas. Bij Hetty Maas kunt u hiervoor alvast uw interesse laten blijken; na de zomer komen wij hier z.s.m. op terug.

 

 

Raamovereenkomst Schoonloopmatten met Wasserij Steensel 07-01-2013

 

ISK heeft per 1 januari 2013 een raamovereenkomst gesloten met lidbedrijf Wasserij Steensel ten behoeve van de verkoop, de verhuur en het wassen van schoonloopmatten. Na een uitgebreide vergelijking heeft ISK met Wasserij Steensel bijzonder interessante prijzen vast kunnen leggen voor koop-, was- en huurprijzen in de diverse uitvoeringen. Wasserij Steensel kan uiteraard ook in overleg matten leveren met uw eigen (bedrijfs)logo. Begin 2013 zal meer informatie volgen.

Alle bestaande klantrelaties die bij ISK aangesloten zijn, maken per 1 januari 2013 automatisch gebruik van de speciale tarieven. Mochten lidbedrijven daarover vragen hebben, dan kunnen zij in januari 2013 contact opnemen met Wasserij Steensel, telefoonnummer 0497-512332 of met Hetty Maas van ISK, telefoonnummer 06-41559548
 

 

 

Raamovereenkomst arbodienstverlening met CZ 24-12-2012

 

De werkgroep arbo en het bestuur van ISK hebben zich de afgelopen maanden gericht op het afsluiten van een nieuwe raamovereenkomst op het gebied van arbodienstverlening. Diverse partijen zijn benaderd, waarna de aanbiedingen met elkaar zijn vergeleken.

Essentieel in dit traject zijn:
- Aanwezigheid van een casemanager en arboarts op de bedrijventerreinen.
- Interessante en marktconforme tarieven voor pakketten en vormen van dienstverlening.
- Een betrouwbare en actieve partner op arbogebied.

CZ is de partij waarmee de raamovereenkomst ondertekend zal gaan worden. Wij hebben alle vertrouwen in deze nieuwe ISK dienstverlener en zullen u in de loop van januari 2013 meer inhoudelijke informatie over dit project toesturen. Mocht u op dit moment reeds vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Gabriëlle Couwenberg van CZ of een van haar collega's (telefoonnummer 076-5243471).

Dat is in ieder geval aan te bevelen, voor die lidbedrijven die ons advies opgevolgd hebben en de bestaande arbo overeenkomst opgezegd hebben.

 

 

Papierveiling i.s.m. Lyreco: bespaar op de inkoop van papier! 02-11-2012

 

In samenwerking met kantoorartikelenpartner Lyreco is wederom besloten om met het collectief papier in te kopen. De opzet is dit keer anders dan we eerder dit jaar gedaan hebben:
- Bij bestelling van 10 dozen krijgt de ISK-deelnemer 1 doos gratis.
- Bij bestelling van 20 dozen krijgt de ISK-deelnemer 3 dozen gratis.
- Bij bestelling van 40 dozen (pallet) krijgt de ISK-deelnemer 6 dozen gratis.
- Bij bestelling van 80 dozen (2 pallets) krijgt de ISK-deelnemer 12 dozen gratis.
- 1 doos bevat 5 pakken papier; een pallet bevat 40 dozen.
- Dit geldt voor de kwaliteiten Lyreco Budget, Lyreco Standaard en Navigator Universal. Minimum afname is dus 10 dozen per klant. De actie is geldig t/m 30 november 2012.
- Uitlevering zal plaatsvinden in de eerste week van december 2012.
- Indien er sprake is van een totaalafname van ISK-deelnemers van minimaal 15 pallets papier, zal de prijs per pak nog eens met € 0,05 dalen (per doos dus met € 0,25).
- De prijs is niet geldig voor reguliere bestellingen.
- Bestellingen kunnen geplaatst worden via deze link.
- Ook lidbedrijven die hun kantoorartikelen momenteel niet inkopen via Lyreco kunnen meedoen aan de actie. Ook zij volstaan met het volgen van de stappen via de link; een klantnummer is dan niet van toepassing.
Vragen? Neem dan contact op met Rigt Perez van Lyreco (tel. 06-45638494) of Hetty Maas van ISK (tel. 06-41559548).
 

 

 

Lidbedrijven van harte welkom op jaarlijkse ledenvergadering van ISK 25-10-2012

 

Het ISK bestuur organiseert op donderdag 1 november 2012 een Algemene Leden Vergadering bij Herberg De Gouden Leeuw in Vessem. De ontvangst vindt plaats vanaf 19:30 uur, de vergadering zal om 20:00 uur aanvangen, waarbij na het officiele gedeelte een netwerkborrel aangeboden wordt. Aanmelden is noodzakelijk voor dinsdag 30 oktober as. via de website van ISK, waar ook de agenda van de ledenvergadering inzichtelijk is. Zie  http://www.iskempen.nl/index.php?id=aanmelden
 

 

 

BHV-Opleiding in het najaar 17-10-2012

 

ISK is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BHV-opleider FAST. FAST is gevestigd in Riethoven, heeft jarenlange ervaring in het geven van BHV-opleidingen en verzorgt in samenwerking met Industrie Groep Eersel reeds geruime tijd BHV-opleidingen voor haar leden. In het najaar is het mogelijk een BHV-herhalingscursus te volgen die gegeven wordt op dinsdag 13 november 2012 (overdag). Uiteraard wordt de cursus voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal. De locatie van de opleiding ligt nog niet vast, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid bij een van de lidbedrijven zijn. Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl
 

 

 

BHV-Opleidingen in het najaar 2012 24-09-2012

 

In samenwerking met Verrijt Fire & Safety heeft ISK de afgelopen jaren BHV-cursussen (basis en vervolg) georganiseerd. Het bestuur heeft besloten om, op grond van een uitgebreide tender met ingang van 1 juli 2012 de samenwerking met Verrijt Fire & Safety stop te zetten en met een nieuwe opleider te gaan starten. Het bestuur van ISK  bedankt Verrijt Fire & Safety voor de jarenlange prettige samenwerking!


Nieuwe opleider BHV
Op basis van een aantal kwalitatieve maar ook prijstechnische aspecten is ISK een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met BHV-opleider FAST. FAST is gevestigd in Riethoven, heeft jarenlange ervaring in het geven van BHV-opleidingen en verzorgt in samenwerking met Industrie Groep Eersel reeds geruime tijd BHV-opleidingen voor haar leden. Voor IGE-lidbedrijven verandert dan ook niets!

Nieuw is dat het mogelijk is de BHV-herhalingscursus te volgen in de avonduren, maar uiteraard ook overdag. In het najaar staan onderstaande data ingepland:
- Dinsdag 13 november 2012 (overdag).

Uiteraard wordt de cursus voor een bijzonder interessant tarief gegeven, is sprake van een NIBHV-certificaat, een lotusslachtoffer en lesmateriaal. De locaties van de opleidingen liggen nog niet vast, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid bij een van de lidbedrijven zijn. Als er veel interesse is vanuit de lidbedrijven zullen extra data toegevoegd gaan worden.

Wilt u meer weten of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:
- Toos van Doorn van FAST, tel. 06-53301201, mail info@fast-kempen.nl
- Hetty Maas van ISK, tel. 06-41559548, mail hetty@iskempen.nl
 

TIP: Een herhalingsopleiding BHV telt voor 7 punten (ofwel uren) in de voor beroepschauffeurs verplichte 'code 95'. Gedurende vijf jaar moet een beroepschauffeur, om zijn 'code 95' te behouden, 35 uur nascholingsuren volgen.
 

 

 

Papierveiling i.s.m. Lyreco 26-04-2012

 

In samenwerking met kantoorartikelenpartner Lyreco is besloten om met het collectief papier in te kopen. ISK garandeert daarbij een minimale (uiteraard gezamenlijke) afname van 12 pallets papier.
- Er is sprake van een besparing van meer dan 10% op de huidige papierafspraken voor een drietal standaardkwaliteiten papier.
- Geldig voor bestellingen die geplaatst worden d.m.v. dit bestelformulier dat gestuurd dient te worden naar papier@iskempen.nl of naar faxnummer 0497-331240 voor 25 mei 2012. De prijs is niet geldig via reguliere bestellingen; ISK bundelt namelijk alle ISK-bestellingen. Minimale bestelhoeveelheid per lidbedrijf is 1 doos; een pallet bevat 40 dozen.
- Levering vindt vervolgens plaats in week 22 van 2012.
- Ook lidbedrijven die hun kantoorartikelen momenteel niet inkopen via Lyreco kunnen meedoen aan de actie. Ook zij volstaan met het insturen van het formulier; een klantnummer is dan niet van toepassing.

Vragen? Neem dan contact op met Rigt Perez van Lyreco (tel. 06-45638494) of Hetty Maas van ISK (tel. 06-41559548.

 

 

BHV- en VCA-cursussen voor aangesloten leden in samenwerking met Verrijt 10-01-2012

 

ISK organiseert gedurende de eerste helft van 2012 in samenwerking met Verrijt wederom BHV-cursussen. Voor dezelfde prijsstelling als in 2011 garandeert Verrijt de inzet van een lotusslachtoffer, waarmee de cursussen interessanter en nog meer praktijkgericht zullen zijn. De data en ook locaties voor de BHV-herhalingscursussen liggen vast en zijn (telkens van 8:30 tot 17:00 uur):

Vrijdag 3 februari 2012 bij Faes Group, Reusel
Dinsdag 6 maart 2012 bij Wagenbouw Hapert, Hapert
Donderdag 29 maart 2012 bij The Fax Lunchshop & Catering, Bladel
Vrijdag 13 april 2012 bij Wagenbouw Hapert, Hapert
Woensdag 25 april 2012 bij Faes Group, Reusel
Donderdag 28 juni 2012 bij Faes Group, Reusel

Interesse? Bel dan Verrijt Fire & Safety Trainingscenter, telefoonnummer 0497-572956. Er worden binnen de overeenkomst met ISK ook BHV-basis en VCA-cursussen verzorgd (op locatie in Lommel).

 

 

 

Heeft u de overstap naar afvalinzamelaar 'Van Erp' al gemaakt? 21-10-2011

 

ISK-deelnemers kunnen kosteloos gebruik maken van alle inkoopvoordelen die de ISK-contracten bieden. Het aantal deelnemers aan het project afval blijft gestaag groeien.

Container- en Afvaloverslagbedrijf P. van Erp & Zn. B.V. is een zeer gespecialiseerde en uiterst betrouwbare partner van ISK, voor het inzamelen en bewerken van alle vrijkomende afvalstromen binnen uw bedrijf. Al meer dan een halve eeuw heeft Van Erp ervaring als veelzijdig container- en afvaloverslagbedrijf. Zeg maar gerust: “een professionele afvalinzamelaar met een no-nonsense mentaliteit”. Voor zeer veel bedrijven was het maar wat interessant om juist nu de overstap te maken.

Wanneer besluit u de kosten op afvalverwijdering te gaan verminderen?
Laat dit voordeel dus niet liggen en neem contact op met Toon van Lith, Account Manager P. van Erp & Zn. (toon@vanerpcontainers.nl of tel 06-50998241) zodat hij voor u kan berekenen wat uw voordeel bij deelname is. Dit project is namelijk gebaseerd op prijsstellingen, die uiterst concurrerend zijn en bewaakt worden door ISK.

 

 

 

Wijziging aanvangstijdstip Leden Vergadering ISK - Uitnodiging werkatelier 07-09-2011

 

Op donderdag 15 september a.s. vindt de Algemene Leden Vergadering van ISK plaats in D’n Ouwe Brandtoren, Burg. Willekenslaan 2 te Reusel. De vergadering vangt niet aan om 19:00 uur, maar om 18:45 uur (ontvangst vanaf 18:30 uur) en duurt tot 19:30 uur. ISK heeft namelijk besloten haar medewerking te verlenen aan een combinatie van twee vergaderingen op 1 avond! Uiteraard toegankelijk voor alle lidbedrijven van de aangesloten ondernemersverenigingen IGE, OBGB, OVBRM en BOC. Aanmelden voor de ledenvergadering is noodzakelijk en is mogelijk via de website van ISK tot en met maandag 12 september a.s. De oorspronkelijk geplande netwerkborrel om 19:45 komt te vervallen en vindt later op de avond plaats.


Twee bijeenkomsten op een avond!
Ondernemers hebben de kans om vervolgens op dezelfde avond hun bijdrage te leveren aan het project "Branding de Kempen". De vijf Kempengemeenten organiseren in samenwerking met het Kempisch Ondernemers Platform en Kempengoed een werkatelier voor ondernemers en dit vangt aan om 19:30 uur, tevens in D'n Ouwe Brandtoren. De avond duurt tot plusminus 22:15 uur en wordt afgesloten met een informele netwerkborrel (gezamenlijk door project Branding de Kempen en ISK georganiseerd).
 

De gemeenten en het bedrijfsleven in de Kempen slaan de handen ineen om de regio beter op de kaart te zetten. Het werkatelier, waarin onder professionele begeleiding op zoek gegaan wordt naar innovatieve combinaties tussen bedrijven en branches levert daarvoor belangrijke input. Voor meer informatie over het werkatelier klikt u hier. Aanmelden is ook hier noodzakelijk (voor 12 september a.s.) en is mogelijk via Erna den Boer, projectleider (telefoonnummer 0497-361655, 06-34528602, e.denboer@bladel.nl).

 

 

Algemene Leden Vergadering ISK op donderdag 15 september a.s. 27-08-2011

 

Op donderdag 15 september a.s. vindt de Algemene Leden Vergadering van ISK plaats in D’n Ouwe Brandtoren, Burg. Willekenslaan 2 te Reusel. De vergadering vangt aan om 19:00 uur (ontvangst met koffie vanaf 18:30 uur) en duurt tot plusminus 19:45 uur. Aansluitend vindt een netwerkborrel met een hapje en een drankje plaats.
 

Deze ledenvergadering is toegankelijk voor ISK-leden (ondernemers die lid zijn van de aangesloten ondernemersverenigingen IGE, OBGB, OVBRM en BOC). Aanmelden is noodzakelijk via de website van ISK (www.iskempen.nl) tot en met maandag 12 september a.s. Tevens is hier de agenda voor de ledenvergadering inzichtelijk.


Wij nodigen c.q. dagen de aangesloten ondernemers in het bijzonder uit om samen met ons te bepalen welke projecten ISK in de nabije toekomst op zou kunnen pakken om hen nog meer voordeel te bieden!

 

 

 

ISK: Besparen op basis van samenwerking 10-08-2011

 

Inkoop Samenwerking de Kempen biedt industriële ondernemers in de Kempen steeds meer projecten waarmee zij kosteloos en vrijblijvend kunnen besparen. In het zakentijdschrift Kempen In Bedrijf van juni 2011 wordt verslag gedaan door ISK inkoopmanager Hetty Maas van een smakelijke lunch bij Leijtens Horecagrootverbruik te Reusel met ISK voorzitter Wim van Eijk (Van Eijk Caravans) en ISK-leveranciers Jos Boullart (Verrijt Fire & Safety Trainingscenter), Harm Leijtens (Leijtens Horecagrootverbruik) en Frans Kluytmans (Teletronics). Klik hier om het artikel in te kunnen zien.

 

 

Interessant aanbod voor de benodigdheden voor uw bedrijfskantine.. 28-06-2011

 

...dat is wat Leijtens Horecagrootverbruik uit Reusel voor u kan doen. ISK heeft een samenwerkingsovereenkomst met Leijtens gesloten vanaf 1 januari 2011, waarbij lidbedrijven profiteren van een eindejaarsbonus van maar liefst 4% op hun omzet en van scherp onderhandelde nettoprijzen voor diverse goederen. Neem vandaag nog contact op met Harm Leijtens (0497-641756 of 06-53918999) en klik hier voor de speciale aanbiedingen die gelden gedurende de weken 26, 27 en 28. Ook voor deze artikelen geldt de eindejaarsbonus van maar liefst 4%!

 

 

 

Bijzonder interessante prijzen voor electriciteit en gas via ISK 23-05-2011

 

ISK Energie is een initiatief wat inmiddels voor 172 bedrijfslocaties in de Kempen collectief elektriciteit en gas inkoopt. Als gevolg van de recessie zijn energieprijzen tot een dieptepunt gedaald en hiervan is vorig jaar maart ten volle geprofiteerd door energieprijzen vast te leggen tot eind 2015. Uit de grafiek met marktprijzen blijkt dat we hierop teugkijkend kunnen vaststellen dat er op een absoluut dieptepunt is ingekocht.De werkgroep met ondernemers uit de Kempen volgt samen met energieadviseur Dave Lusthof de marktontwikkeling dan ook op de voet om op het juiste moment toe te kunnen slaan. En deze aanpak betaalt zich nu uit. Naast een scherpe prijs is gemak erg belangrijk en daarom kunnen alle deelnemers bij ISK Energie terecht met vragen.
  

Bedrijven die nog niet deelnemen aan ISK Energie kunnen hun interesse hierin kenbaar maken via ISK-inkoopmanager Hetty Maas of rechtstreeks bij Dave Lusthof op 06-20424621 of d.lusthof@cinbv.nl. Geinteresseerden ontvangen geheel vrijblijvend een analyse van hun huidige energiekosten en de besparing die hierop al dan niet mogelijk is.

 

 

 

ISKafvalproject voldoet aan ingangscontrole bij deelnemer YounG Cuttingtools B.V. 05-05-2011

 

Kwaliteit staat bij lidbedrijf YounG Cuttingtools B.V. hoog in het vaandel! Ook dit bedrijf uit Hapert heeft op basis van prijs en kwaliteit de keuze gemaakt om in zee te gaan met Van Erp Containers voor wat betreft afvalverwerking. De eigenaar van YounG Cuttingtools BV uit Hapert inspecteert alle inkomende goederen zeer nauwkeurig, zoals te zien is op toegevoegde foto. 
 

Zelfs Van Erp Containers ontkomt niet aan deze controle!!

 

 


YounG Cuttingtools B.V., Handelsweg 15 d te Hapert

www.youngcuttingtools.nl

 

 

 

 

Studio de Brink 100ste deelnemer aan telefonieproject 07-04-2011

 

Inkoop Samenwerking de Kempen is een initiatief van de Kempische ondernemersverenigingen OBGB, IGE, OVBRM en het BOC. Bedrijven die aangesloten zijn bij één van deze vier verenigingen kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van de voordelen die de ISK projecten bieden. De gezamenlijke inkoop van elektriciteit, gas, kantoorartikelen, BHV-opleidingen, kantinebenodigdheden en nog vele andere facilitaire zaken in samenwerking met betrouwbare en geselecteerde partners biedt de ondernemers voordeel en ontzorgt ze bovendien. Het project telefonie is door ISK in september 2010 geïntroduceerd bij haar leden en is een overweldigend succes. ISK heeft een raamovereenkomst op het gebied van vaste telefonie met Atlantic Telecom, waarbij Teletronics uit Valkenswaard functioneert als tussenpersoon.

 

100ste deelnemer
In de maand maart van dit jaar mocht telecom-makelaar Frans Kluytmans van Teletronics de 100ste deelnemer noteren aan dit succesvolle project; ook Studio De Brink uit Eersel heeft besloten om voortaan gebruik te maken van de bijzonder interessante tarieven; Studio de Brink is een klantgerichte, no nonsense studio die pasklare oplossingen levert voor fotografie, vormgeving en printwerk. “Uiteraard doen wij mee,”, aldus Steef van Hoof en Niek Totté van IGE-lid Studio de Brink , “we hebben reeds zeer goede ervaringen met een aantal andere projecten van ISK en dit aanbod konden we echt niet laten liggen. We begrepen van collega bedrijven, dat zij niets gemerkt hebben van de overschakeling en er per direct een flink bedrag mee konden besparen.” Vanuit de royale studio, gevestigd aan Meerheide 112 te Eersel doet men alles in eigen huis en is fotografie, lay-out en opmaak (dtp) en hoge kwaliteit printwerk in beperkte oplages mogelijk. “Onze klantenkring, die bestaat uit grote internationale bedrijven maar ook kleinere MKB-bedrijven en detaillisten zal dus niets merken van onze switch op telecomgebied. We hebben daarnaast zowel in Teletronics als ISK contactpersonen, die voor ons in de bres springen als er iets aan de hand is. Bovendien profiteren we van een aanzienlijke kostenverlaging.”

 

Besparen èn ontzorgen
“Dat is precies waar ISK voor staat,” vult ISK inkoopmanager Hetty Maas aan, “ons doel is elke keer weer om een kwalitatief goed product voor een lage prijs in te kopen, waarbij de ondernemers in sterke mate ontzorgd worden. Daarbij kunnen ondernemers, mits ze lid zijn van één van de aangesloten ondernemersverenigingen, vrijblijvend bepalend aan welk project ze meedoen. We bestaan nu vier jaar en het bestuur, bestaande uit Kempische ondernemers, heeft inmiddels een stevige basis gelegd met de 14 projecten waar lidbedrijven van kunnen profiteren.”
“Ook ik heb ISK in korte tijd leren kennen als een professionele en vooral betrouwbare partner”, geeft Frans Kluytmans aan, “een partner die uitstraalt waar wij ons als Atlantic Telecom graag aan verbinden. Betrouwbaarheid, gecombineerd met een kwalitatief goed product staan daarbij hoog in het vaandel.”
 

Klik hier voor het artikel in PC 55.

www.pc55.nl
www.studiodebrink.nl

 

 

 

 

Controleer uw telecomfactuur! 28-02-2011

 

Ruim een derde deel van de zakelijke telecomfacturen is niet correct. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek naar zakelijke telecomrekeningen in opdracht van BTC Telecomconsult. Er worden door de aanbieders ongebruikte ISD-lijnen gefactureerd, verkeerde tarieven berekend en afspraken over beltegoeden worden niet nageleefd. Het is dus de moeite waard om om deze facturen na te lopen op juistheid!
Veel leveranciers bieden daarnaast hun klanten geen zicht op mogelijke verbeteringen binnen de contracten, zoals het gebruik van databundels bij mobiele abonnementen en internationale modules bij frequente zakelijke reizigers. Dat geldt ook voor beltegoedafspraken, die niet passen bij het gebruik van de zakelijke klant.

Kortom, het wordt er niet duidelijker op!
Heeft u vragen over uw telecomfactuur? ISK heeft voor haar aangesloten lidbedrijven een raamovereenkomst afgesloten met Atlantic Telecom. Daarbij functioneert Teletronics als tussenpersoon en acquisiteur voor dit project. Teletronics is de onafhankelijke telecom-makelaar en kan u uiteraard ook adviseren over uw telecomfactuur. Neem daartoe contact op met Frans Kluytmans, telefoonnummer 06 38 931998 of per mail f.kluytmans@teletronics.nl.
 

 

 

Overstappen van energieleverancier 07-02-2011

 

Deelnemers aan het project ISK Energie hebben ons gemeld, dat accountmanagers van Nuon de ronde doen die er een agressieve aanpak op nahouden. Veelal wordt onterecht gesteld dat zij goedkoper kunnen leveren dan het raamcontract wat ISK Energie gesloten heeft. “En iedereen kan direct overstappen, want Nuon neemt de afkoopboete van het huidige contract voor zijn rekening”. Omdat dit pertinent onwaar is waarschuwen wij iedereen hier niet op in te gaan!
Een overstap naar Nuon heeft als gevolg, dat men niet alleen duurder uit is dan bij de contracten via ISK Energie,maar daar bovenop wordt de afkoopboete voor contractbreuk niet (volledig) vergoed. Men gaat er dus in alle gevallen fors op achteruit.

 

Mocht u vragen hebben inzake voorgaande neemt u dan s.v.p. contact op met Dave Lusthof van ISK Energie via 06-20424621.

 

 

 

Vrijblijvend advies op het gebied van telefonie 30-12-2010

 

.In de afgelopen weken heeft KPN veel MKB-ers verrast met een brief. KPN presenteert een vereenvoudiging van de tarieven. Dat klopt, maar in feite is er vaak sprake van een forse prijsverhoging.
 

Teletronics, ISK en Atlantic hechten er waarde aan om de ISK leden een goed advies te geven over hoe te handelen. Het aanbod van KPN is namelijk niet zo helder en transparant als het lijkt. De gemiddelde KPN klant gaat fors meer betalen, zelfs als er voor het 3-jaarcontract gekozen wordt! Als u niet reageert, zit u automatisch vast aan een jaarcontract bij KPN. Het advies is om in elk geval de antwoordkaart van KPN in te vullen en gebruik te maken van de optie – Geen jaarcontract – .U blijft dan in elk geval ook na 31 december contractvrij. Dat geeft u de tijd om in alle rust het aanbod van ISK i.s.m. Atlantic Telecom naast dat van KPN te leggen. Teletronics (tussenpersoon en aanspreekpunt voor dit project) helpt u graag om de beste afweging te maken voor een optimale kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. 

Voor meer informatie over de raamovereenkomst voor vaste telefonie tussen ISK en Atlantic Telecom klikt u hier. Atlantic Telecom heeft inmiddels de tarieven op verzoek van ISK aanzienlijk aangepast en het aanbod is hiermee nog interessanter geworden. Op basis van recente en representatieve facturen maakt Teletronics een (vrijblijvend) advies op maat en kunt u op basis hiervan besluiten over te stappen Wellicht ten overvloede: ISK-deelnemers die reeds bellen via Atlantic Telecom maken uiteraard per direct gebruik van deze nieuwe kortingspercentages.Heeft u interesse voor deelname aan dit project of heeft u als bestaande klant vragen? Neem dan contact op met Frans Kluytmans van Teletronics, (tussenpersoon en aanspreekpunt voor dit project) via f.kluytmans@teletronics.nl.

 

 

 

Afvalproject ISK krijgt nieuwe wending 23-12-2010

 

ISK had per 1 januari 2011 voor haar deelnemende bedrijven een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Van Happen Containers voor wat betreft de verwerking van afvalstromen en heeft Van Happen begin december gepresenteerd als nieuwe partner op het gebied van de verwerking van afvalstromen.


Van Happen Containers heeft echter kort na de aankondiging aangegeven de aanbesteding in heroverweging te nemen en vervolgens besloten heeft om zich hiervan terug te trekken. Van Happen Containers heeft aan ISK doorgegeven dit besluit eveneens te betreuren, maar intern verschil van inzicht heeft bij hen de doorslag gegeven.
 

Het ISK-bestuur heeft vervolgens vorige week om tafel gezeten met een tweetal andere afvalverwerkers, met het gevolg dat ISK wederom een overeenkomst met Van Erp & Zn. te Drunen heeft gesloten voor de komende drie jaar. 

Alle lidbedrijven die reeds klant zijn bij Van Erp profiteren per 1 januari a.s. per direct van de zeer gunstige nieuwe tarieven met flinke kostenverlagingen als gevolg. Bedrijven die interesse hebben om aan te sluiten bij dit afvalcollectief, kunnen dat kenbaar maken via het antwoordformulier (tevens te downloaden op deze website).

 

 

 

Nieuws op afvalgebied 09-12-2010

 

Het ISK-bestuur heeft de afgelopen maanden de vergelijking van een achttal afvalverwerkers op het gebied van prijs, kwaliteit en service op zich genomen in een nieuwe tender voor de komende jaren. ISK heeft de afgelopen jaren een zeer prettige samenwerking met afvalverwerker P. Van Erp & Zn. B.V. gehad, waar veel lidbedrijven gebruik van gemaakt hebben. Wij bedanken Van Erp dan ook vanuit deze plaats voor het succesvolle project dat wij de afgelopen acht jaren gezamenlijk gerealiseerd hebben op afvalgebied.
Vanaf 1 januari 2011 is Van Happen Containers de nieuwe afvalpartner van ISK en kunnen zowel bestaande als toekomstige klanten, mits zij aangesloten zijn bij een van de ondernemersverenigingen, gebruik maken van de zeer gunstige tarieven en voorwaarden. Per post zullen alle leden geinformeerd worden over deze nieuwe samenwerking. Ook op onze website zal de informatie m.b.t. deze nieuwe samenwerking op korte termijn inzichtelijk zijn.

 

 

 

Vaste telefonie nieuws 09-12-2010

 

In de afgelopen weken heeft KPN veel MKB-ers verrast met een brief. KPN presenteert een vereenvoudiging van de tarieven. Dat klopt, maar in feite is er vaak sprake is van een forse prijsverhoging.Teletronics, ISK en Atlantic hechten er waarde aan om de ISK leden een goed advies te geven over hoe te handelen. Het aanbod van KPN is namelijk niet zo helder en transparant als het lijkt. De gemiddelde KPN klant gaat fors meer betalen, zelfs als er voor het 3-jaarcontract gekozen wordt! Het is niet netjes dat wanneer u als klant geen actie onderneemt, u automatisch vast zit aan een jaarcontract bij KPN. Het advies is om in elk geval de antwoordkaart van KPN in te vullen en gebruik te maken van de optie – Geen jaarcontract – .Men blijft dan in elk geval ook na 31 december contractvrij. Dat geeft de tijd om in alle rust het aanbod van ISK / Atlantic Telecom naast dat van KPN te leggen. Teletronics helpt graag om de beste afweging te maken voor een optimale kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten. Voor vragen neemt u contact op met Frans Kluytmans van Teletronics: f.kluytmans@teletronics.nl.

 

 

 

Collectieve inkoop van vaste telefonie succesvol 22-11-2010

 

ISK heeft in september 2010 voor haar aangesloten lidbedrijven de samenwerking met Atlantic Telecom aangekondigd v.w.b. de inkoop van vaste telefonie. Op basis van recente en representatieve facturen stelt Teletronics een (vrijblijvend) advies op maat op en kunnen leden op basis hiervan besluiten over te stappen. Uiteraard is daarbij sprake van zeer interessante tarieven en is men te alle tijden vrij te switchen. Ruim 40 lidbedrijven zijn reeds overgestapt en profiteren van aantrekkelijke besparingen. Neem voor meer informatie contact op met Frans Kluytmans van Teletronics, te bereiken via e-mail f.kluytmans@teletronics.nl of kijk op de pagina Vaste Telefonie bij Inkoopvoordelen op deze website.

 

 

 

Collectieve Zorgverzekering i.s.m. Rabobank De Kempen-West 16-11-2010

 

Op verzoek van vele lidbedrijven heeft ISK onderzoek gedaan naar de mogelijkheid omo voor haar leden een collectieve zorgverzekering aan te kunnen bieden. ISK heeft een raamovereenkomst afgesloten met Rabobank De Kempen-West voor een collectieve zorgverzekering van CZ met kortingen op zowel hoofd- als aanvullende verzekeringen, een uitgebreidere dekking in vergelijking met de individuele zorgverzekering en een advies op maat (inclusief voorlichting voor werkgever en werknemer). Bent ook u geïnteresseerd in deze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw medewerkers? Kijk dan op deze ISK-website onder Inkoopvoordelen / Collectieve Zorgverzekering.Uiteraard geldt ook voor dit project dat alleen bedrijven, aangesloten bij de Kempische ondernemersverenigingen OVBRM, IGE, BOC en OBGB hier gebruik van kunnen maken.

 

 

Papieractie van Lyreco verlengd tot en met 12 november a.s. 22-10-2010

 

Speciaal voor ISK-leden heeft Lyreco in de tijd dat de archivering weer volop begint een fantastische aanbieding op papier. Het betreft het multifunctionele 80g Multitech papier dat nu voor ISK leden voor € 2,59 en het extra witte 80g Navigator papier dat u voor € 2,95 u wordt aangeboden. Behalve deze scherpe prijs ontvangt u ook nog een mooi geschenk (voor meer info klik hier). Prijzen zijn geldig tot eind november. Voor vragen, bestellingen of aanvragen van papierstalen kunt u contact opnemen met Dhr. Rigt Perez, telefoonnummer 06-45638494 (alleen bestellingen via Dhr. Rigt komen in aanmerking voor een geschenk).

 

 

 

ISK en Achmea organiseren Themabijeenkomst Sturen op verzuim 20-09-2010

 

Samen met ISK organiseert Achmea Vitale op donderdag 28 oktober (aanvang 16:00 uur) bij MetaalFlex een bijeenkomst met als thema ‘regie op eigen verzuim’ voor IGE-, OVBRM-, BOC- en OBGB-leden. Wanneer u één of meerdere van onderstaande punten herkent, dan is het bijwonen van deze themabijeenkomst zeer nuttig: ‘als ik ziek ben dan kan ik niet werken’, ‘het is mijn goed recht om ziek te zijn’, ‘ziek zijn is een privéaangelegenheid’, ‘het is belangrijk om goed uit te zieken’ en ‘de dokter bepaalt of ik wel of niet kan werken’.

In de praktijk blijkt, dat veel onduidelijkheid bestaat over ieders rollen, taken en verantwoordelijkheden rondom verzuim. Tijdens de themabijeenkomst zal de Wet- en regelgeving daarom nadrukkelijk aan bod komen. Geen theoretische benadering, maar een praktische benadering. Op basis van de Wet- en regelgeving zal aangegeven worden dat niet het ziek zijn relevant is, maar de mate van arbeidsgeschiktheid. Ook zal op basis hiervan duidelijk worden waarom de leidinggevende een cruciale rol speelt bij, enerzijds de acceptatie van de ziekteverlofaanvraag en anderzijds bij de re-integratie en inzetbaarheidbevordering van medewerkers.
Paul Bloemen, Arbeids- en Organisatieadviseur van Achmea Vitale, zal de bijeenkomst leiden en alle vraagstukken over verzuim en ziekte behandelen.

De bijeenkomst is kosteloos en zal afgesloten worden met een drankje in het Bruin Café van MetaalFlex, Handelsweg 3 te Hapert. Aanmelden (voor 20 oktober a.s.) is mogelijk door een email (incl. contactgegevens) te sturen naar Astrid Rijkers (Astrid.rijkers@achmea.nl) . Ook specifieke vragen kunnen gemaild worden; deze zullen in de bijeenkomst behandeld worden.
 

 

 

Glasvezeltarieven KPN aangepast 28-04-2010

 

In april 2010 heeft een aantal lidbedrijven een brief ontvangen van KPN waarin wordt aangegeven dat KPN genoodzaakt is de tarieven aan te passen ten gevolge van OPTA regelgeving. Om deze gebruikers tegemoet te komen heeft KPN een upgrade aanbod gestuurd naar deze bedrijven.
Bedrijven die hiervan gebruik willen maken kunnen gratis contact opnemen met het speciale telefoonnummer 0800-8200808 wat hiervoor door KPN in het leven is geroepen. Ook voor alle andere vragen met betrekking tot deze tariefverhoging kan men terecht op ditzelfde telefoonnummer.
Betreffende bedrijven kunnen hun contract kosteloos opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn. Deze optie biedt echter geen oplossing voor bedrijven die reeds gewend zijn aan de snelheid van hun glasvezelverbinding en in de toekomst gebruik willen gaan maken van de vele mogelijkheden van deze verbinding.Voor alle vragen m.b.t. glasvezel kan men ook terecht bij IP Visie, Business Partner van KPN. Telefoon 076-5331340

 

 

Energieprijzen historisch laag 26-03-2010

 

Energieprijzen zijn als gevolg van de recessie gedaald tot het diepste punt in de afgelopen 8 jaar. De werkgroep van ISK Energie heeft daarom juist nu besloten de elektriciteit- en gastarieven vast te zetten voor levering tot en met 31 december 2015. Dit lijkt lang, maar als de komende jaren economisch herstel optreedt kunnen de energieprijzen alleen maar stijgen en hiertegen hebben we ons nu ingedekt. 

Momenteel koopt het collectief voor 150 bedrijfspanden in de Kempen elektriciteit en gas in. Bedrijven die alsnog interesse hebben in deelname kunnen hiervoor contact opnemen met Hetty Maas (06-41559548) of rechtstreeks met onze energieadviseur Dave Lusthof (06-20424621).

 

De inkoopresultaten voor elektriciteit (Electrabel, t/m 2015) bedragen:
-Dagtarief 7,029 ct/kWh

-Nachttarief 4,619 ct/kWh
- Enkeltarief 6,186 ct/kWh
en voor gas (Dong Energy, t/m 2015):
- Gastarief 29,21ct/m3 

 

 

ISK-ledenvergadering op 4 maart j.l. goed bezocht 10-03-2010

 

Op 4 maart j.l. vond de ISK-ledenvergadering plaats, waarin de leden en de kascommissie de financiële cijfers over de jaren 2007, 2008 en 2009 en de begroting voor 2010 goedkeurden. Een gedeelte van de overtollige ISK-reserves zal begin april uitgekeerd worden aan de deelnemende ondernemersverenigingen OVBRM, IGE en OBGB. Dit naar rato van de inbreng van omzetten door de aangesloten lidbedrijven. Ondertussen heeft ISK elf raamovereenkomsten met diverse leveranciers en staat voor 2010 o.a. de collectieve inkoop van vaste telefonie op het programma.


Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van Ad Keeris (Wagenbouw Hapert, OBGB) als voorzitter en bestuurslid. Ad is betrokken geweest bij de start van ISK en heeft zeer veel tijd en energie gestopt in de vereniging, die ondertussen uitgegroeid is tot hèt industrieel inkoopcollectief van de Kempen. Wim van Eijk (Van Eijk Caravans, OBGB) neemt gedurende 2010 de voorzittersrol (tijdelijk) over. De andere bestuursfuncties worden ingevuld door penningmeester Peter Swaans (Swaans & Castelijns, IGE), secretaris Marijn Sanders (Int. Vormenfrezerij Sanders, OVBRM) en bestuursleden Joost Schellens (Schelp Interieurbouw, IGE), Willem Janssen (WTI Service, OVBRM) en Roel van Heugten (MetaalFlex, OBGB).

 

 

 

 

Ledenvergadering ISK gekoppeld aan Ontmoeting Ondernemend Kempenland 25-02-2010

 

Voorafgaand aan de Ontmoeting Ondernemend Kempenland op 4 maart a.s. vindt de ledenvergadering van ISK plaats in De Muzenval in Eersel. Deze vergadering begint om 19.30 uur en duurt tot 20.15 uur.Aanmelden is mogelijk (alleen ISK leden) via deze ISK-website.

Twee hoofdthema’s tijdens de Ontmoeting Ondernemend Kempenland (aanvang om 20:30 uur) zijn het onderlinge netwerk verstevigen en ondertussen stilstaan bij innovatie.  Deze bijzondere bijeenkomst is toegankelijk voor zowel Kempische ondernemers als bedrijven die elders zijn gevestigd.


De organisatie van deze ontmoetingsavond is – namens de lokale Kempische ondernemersverenigingen – in handen van het ISK (inkoop samenwerking), IPK (innovatiesubsidie), VICK (industrieel contact) en KOP (platform van de ondernemersverenigingen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden). Deze Kempenbreed werkzame organisaties willen met deze avond voor ondernemers, gemeenten en in deze regio actieve organisaties stilstaan bij innovatie in de Kempen, een onderwerp dat door deelnemende organisaties vanuit hun specifieke functie en invalshoek zal worden toegelicht. Naast dit thema hebben de deelnemers ruimschoots de gelegenheid het onderlinge netwerk te verstevigen in een typisch Kempische, informele sfeer.

De meeste lokale ondernemers zijn reeds via de eigen ondernemersverenigingen uitgenodigd, maar ook niet-leden kunnen zich aanmelden via www.ontmoetingondernemendkempenland.nl. Op deze site vindt u naast het aanmeldingsformulier ook het programma en een actuele deelnemerslijst. De organisatie hoopt u te mogen verwelkomen tijdens deze netwerkavond met een sterke innovatieve ondertoon!

 

 

 

BHV- en VCA-cursussen in voorjaar 2010 16-12-2009

 

Voor het vijfde jaar verzorgt Verrijt Fire & Safety Trainingscenter in samenwerking met ISK BHV- en VCA- opleidingen (basis en herhaling, respectievelijk basis en vol) bij lidbedrijven in Hapert en Bladel tegen een interessant tarief. In het voorjaar van 2010 zullen BHV-herhalingsopleidingen gegeven worden op:
- Vrijdag 22 januari 2010 (WVK-groep, Bladel)
- Dinsdag 9 februari 2010 (The Fax, Bladel)
- Donderdag 4 maart 2010 (Wagenbouw Hapert, Hapert)
- Woensdag 24 maart 2010 (WVK-groep, Bladel)
De BHV-basisopleiding wordt (bij voldoende belangstelling) georganiseerd op dinsdag 16 en dinsdag 23 maart 2010 (WVK-groep, Bladel). Het volgen van een VCA-basis opleiding is mogelijk op de Verrijt-locatie in Bergeijk (data in overleg met Verrijt). Voor meer informatie neemt u contact op met Fienie van den Berg van Verrijt Fire & Safetycenter (tel. 0497-572956).
 

 

 

Informatie over glasvezel 05-10-2009

 

De aanleg van glasvezel op de Eerselse, Bladelse en Reuselse bedrijventerreinen is ondertussen volledig afgerond, maar er zijn nog steeds vragen over de oplevering van een glasvezelverbinding en de diverse mogelijkheden. Mochten er vragen zijn, dan kunnen bedrijven contact opnemen met IP Visie, businesspartner van KPN: telefoonnummer 076 - 5331340. Daarnaast houdt dit bedrijf een spreekuur voor de Kempische ondernemers die vragen hebben over glasvezel op woensdag 7 oktober, 21 oktober en 3 november a.s., telkens van 9:00 tot 12:00 uur bij WVK-groep, Raambrug 8 te Bladel. U kunt daar binnenlopen indien u vragen heeft over dit project, zonder op voorhand een afspraak te maken.
 

Informatie over de glasvezelverbinding
De KPN monteur verricht geen werkzaamheden aan de netwerken van de klanten en laat tijdens de oplevering zien dat hij verbinding heeft met Internet via glasvezel.Hij doet dit door zijn laptop in de router te prikken en verbinding te maken met Internet en laat de router met standaardinstellingen achter. Het is vervolgens aan de ondernemer zelf of zijn automatiseringspartij om het LAN te koppelen en de wijzigingen m.b.t. het afleveren van e-mail te regelen. Dit is heel nadrukkelijk de verantwoording van de klant. Dit geldt tevens voor het opzeggen van de huidige verbindingen! Bestaande verbindingen worden niet automatisch opgezegd. Een goede raad hierbij is om zeker geen oude schoenen weg te gooien voor men nieuwe heeft. Met andere woorden: pas als men zeker is dat alle verkeer loopt over de glasvezelverbinding kunnen eventuele lijnen die niet meer nodig zijn worden opgezegd.

 

 

Afvalverwerking in de Kempen 17-09-2009

 

Het project afvalverwerking dat door ISK enkele jaren geleden is opgestart, verspreidt zich als een heuse olievlek in de Kempen. Steeds meer ondernemers realiseren zich, dat zij zich een behoorlijke kostenbesparing rijk kunnen rekenen, door simpelweg over te stappen van afvalverwerker. Dat ook de service van Van Erp & Zn. "op en top" is, geven Harrie en Martijn van de Ven van Ensa Machine Bouw te Eersel aan in een artikel, dat verscheen in Ondernemersbelang de Kempen. Klik hier voor het artikel.

 

 

Veel nieuwe deelnemers voor ISK Energie 29-06-2009

 

De belangstelling onder de leden van ISK voor deelname aan de collectieve inkoop van elektriciteit en gas blijft groot. Geïnteresseerde bedrijven hebben massaal gereageerd op de recent verstuurde ledenbrief, waardoor het deelnemersaantal de 100 inmiddels ruimschoots is gepasseerd.

De collectieve inkoopomzet bedraagt nu 1,2 miljoen euro waardoor het collectief in staat is gunstige tarieven en condities te bedingen. Als u zich vrijblijvend wil laten informeren over uw besparingsmogelijkheden, neem dan contact op met Dave Lusthof via dlusthof@cinbv.nl of op 06-20424621.

 

 

 

Recessie zorgt voor historisch lage energieprijzen! 10-06-2009

 

Vorig jaar heeft ISK het initiatief genomen tot oprichting van een inkoopcollectief voor energie. Het collectief is sindsdien gegroeid tot 86 bedrijfslocaties waarvoor wordt ingekocht. In overleg met de werkgroep bestaande uit 7 lokale ondernemers worden de belangen van alle deelnemers zo goed mogelijk behartigd.
 

Begin dit jaar zijn al elektriciteit- en gascontracten gesloten voor levering tot en met 31 december 2012. Als gevolg van de recessie zijn energieprijzen momenteel namelijk op een historisch laag niveau vast te leggen.

De collectieve raamovereenkomsten bieden ruimte voor leden van ISK om alsnog mee te doen. Als u geïnteresseerd bent in deelname, kunt u dit kenbaar maken door contact op te nemen met Dave Lusthof op 06-20424621 of een e-mailbericht te sturen naar dlusthof@cinbv.nl.

 

 

 

Glasvezelnetwerk in de Kempen 08-06-2009

 

De belofte die KPN tijdens de eerste jaarvergadering van ISK op 9 april 2008 deed wordt momenteel nagekomen: de realisatie van een glasvezelnetwerk in de Kempen. De bestaande bedrijventerreinen in de gemeenten Eersel, Bladel en Reusel-de Mierden worden in 2009 verglaasd. De huidige planning geeft aan, dat deze Kempische ondernemers in het najaar daadwerkelijk van de glasvezelverbinding gebruik kunnen gaan maken. Uiteraard zullen ook de nieuw aan te leggen terreinen, zoals o.a. Kleine Hoeven en het Kempisch Bedrijven Park voorzien worden van deze “breedband”-verbinding.


Het Kempisch Ondernemers Platform was in 2007 initiatiefnemer van de aanleg van een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in de Kempen. Vraagbundeling en onderhandelingsinspanningen van ISK hebben vanaf eind 2007 ertoe geleid dat in 2009 het glasvezelnetwerk dan ook daadwerkelijk wordt aangelegd. Binnen dit glasvezelproject werken ISK, KPN en IP Visie, business partner van KPN, intensief samen, waarbij ondernemers geadviseerd en geïnformeerd worden over de talloze mogelijkheden van glasvezel. Door deze nauwe samenwerking is een goed zicht verkregen op de specifieke behoeften op ieder bedrijventerrein en kan de informatievoorziening richting de ondernemers gezamenlijk ingevuld worden.


KPN investeert in Zakelijk Glas
De markt is enorm in beweging. Ondernemers focussen zich op hun eigen bedrijfsvoering en zoeken veilige, slimme en transparante oplossingen op het gebied van ICT. Dat leidt ertoe dat de behoefte aan bandbreedte exponentieel toeneemt. Om hierop in te kunnen spelen, investeert KPN op grote schaal in de aanleg van Zakelijk Glas op bedrijventerreinen
Nederland loopt voorop in Europa in de beschikbaarheid van breedband en het gebruik van internet. Maar dat geldt uitsluitend voor consumentenaansluitingen! In Nederland werkt naar schatting 43 procent van de beroepsbevolking op ca. 3.600 bedrijventerreinen. Daarmee vormen de bedrijventerreinen de basis voor een groot deel van onze economische slagkracht. Het besef dat daar met breedband een grote economische meerwaarde behaald kan worden, groeit met de dag.


Zakelijk Glas: het bedrijfsklimaat optimalisere
n
KPN biedt glasvezel in ruim 108 stedelijke gebieden waar KPN bestaande glasringen heeft en op 120 bedrijventerreinen, waarvan ruim 30 in Brabant. In samenwerking met gemeenten, parkmanagers en ondernemersverenigingen wordt bekeken hoe het netwerk snel en efficiënt uitgebreid kan worden, hetgeen ook in overleg met ISK is gebeurd aan de vooravond van dit traject.
Zakelijk Glas van KPN ondersteunt niet alleen razendsnel internet, maar vormt ook de infrastructuur voor moderne vormen van communicatie, zoals Voice over IP en videoconferencing. Bovendien kunnen ook probleemloos zware online applicaties toegepast worden. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel tevens bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand. Kwalitatief hoge beelden worden moeiteloos verstuurd naar een Particuliere AlarmCentrale (PAC) of naar de ondernemer zelf. De Zakelijk Glas-aansluiting met daarbij Zakelijk Internet is standaard 100 Mbit/s. U heeft voor internet de keuze uit de 2,10 of 50 Mbit/s variant.


Advies op maat door IP Visie en KPN
IP Visie is een belangrijke partner van KPN op het gebied van glasvezelverbindingen en actief op ruim 30 bedrijventerreinen in Zuid-Nederland. IP Visie is zondermeer de partij met de meeste ervaring op dit gebied. Zij waren enkele jaren geleden al bij de uitrol van de eerste bedrijventerreinen betrokken. Inmiddels zijn daar vele honderden bedrijven aangesloten en maken zij gebruik van de vele mogelijkheden, die de glasvezelverbinding biedt.
Vanwege het feit dat glasvezel voor veel ondernemers een nieuw fenomeen is en dat lang niet iedereen op de hoogte is van alle “ins en outs” heeft ISK voor de aangesloten ondernemers bemiddeld in de mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur (van KPN ofwel IP Visie), die niet alleen alles weet over prijzen, maar vooral kan adviseren op basis van uw eigen specifieke situatie. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke omgeving en is daarmee in zekere zin uniek.
In een persoonlijk gesprek worden alle aspecten belicht welke te maken hebben met het contract, de levering van glasvezel, de verschillende diensten en eventuele consequenties voor uw ICT omgeving. U kunt hiervoor bellen om een afspraak te maken met KPN of IP Visie. Zij maken graag een afspraak met u en komen langs om al uw vragen te beantwoorden.
 

KPN, Bjorn Moonen, Accountverkoper Zakelijk Glas, tel. 06-20880031, bjorn.moonen@kpn.com
IP Visie, tel. 076-5331340, kpn@ipvisie.com; www.ipvisie.com

 

 

 

Arbodienstverlening in de Kempen 29-04-2009

 

Ruim zes jaar maken bedrijven van de Kempische bedrijventerreinen gebruik van de arbodienst van Achmea Vitale.Consulent Jo Smits en arts Dre Niessen van Achmea Vitale verzorgen inmiddels voor ruim honderd ondernemers de arbodienstverlening vanuit de locatie op Loonseweg 11B op bedrijventerrein Hapert. In Ondernemersbelang de Kempen (april 2009) geeft Bob van Soolingen, directeur van Pronto Phot Holland aan welke voordelen dit ISK-project hem ondertussen gebracht heeft. Klik hier voor het artikel.

 

 

Glasvezel in de Kempen 17-03-2009

 

In tegenstelling tot eerdere berichten over vertraging van het glasvezelproject, kunnen wij u melden dat begin maart de eerste spade in de Kempische (bedrijventerreinen)grond is gegaan ten behoeve van het glasvezelnetwerk. Bij de diverse terreinen zijn haspels geplaatst, om aan te kondigen, dat het "glas de grond in gaat".
 

KPN heeft ons bericht de tarieven voor Zakelijk Glas per 1 april 2009 te moeten verhogen. Dat betekent, dat het maandelijkse tarief van de verbinding met 15 euro per maand verhoogd wordt (voor een 3-jaars aanbod (2Mb) bijvoorbeeld van 119 naar 134 euro per maand). Deze tariefsverhoging is NIET van toepassing op klanten die al een contract ondertekend hebben. Nieuwe klanten hebben tot en met vrijdag 20 maart a.s. de mogelijkheid om te profiteren van de oude tarieven. U heeft deze week dus nog om gebruik te maken van de oude (lees: lagere) tarieven! Opmerking: de korting op eenmalige aansluitkosten is uiteraard nog geldig tot en met 1 juli 2009.
 

Voor meer informatie neemt u contact op met Bjorn Moonen, Accountverkoper Zakelijk Glas van KPN, telefonisch te bereiken onder 06-208 800 31 (bjorn.moonen@kpn.com). Op deze website is het mogelijk een formulier te downloaden, waarmee u uw interesse kenbaar kunt maken (Glasvezel).

 

 

ISK profiteert van historisch lage energieprijzen 24-02-2009

 

Een van de weinige voordelen van de recessie zijn de historisch lage prijzen waarvoor momenteel elektriciteit en gas kan worden ingekocht. Samen met de werkgroep heeft ISK hier volop van willen profiteren door juist nu voor alle deelnemers de elektriciteit- en gastarieven voor de komende jaren vast te leggen. Hiertoe is op 16 februari j.l. een aanbesteding uitgevoerd met als uitkomst een driejarig elektriciteitcontract met wederom Delta Energy en een tweejarig gascontract met Dong Energy. Het uit Scandinavië afkomstige Dong heeft vorig jaar de van oudsher regionale gasleverancier Intergas overgenomen om zo een marktaandeel in Nederland op te kunnen bouwen.

In onderstaande tabel worden de tarieven vermeld van zowel de lopende als de nieuwe contracten.

 

Elektriciteit

(ct/kWh)

Delta Energy 2009

(lopend contract)

Delta Energy

2010

Delta Energy

2011 en 2012

- dagtarief

10,176

7,127

7,745

- nachttarief

5,710

3,567

3,520

- enkeltarief (i)

8,613

6,059

6,478

Aardgas

(ct/m3)

E.on 2009

(lopend contract)

E.on 2010

 

Dong Energy

2011 en 2012

- gastarief (ii)

38,5

31,9

31,5

 

 (i) alleen als geen dubbelmeting aanwezig is.

(ii) afhankelijk van verbruik en vestigingsplaats wijkt het tarief ligt af.

 

Per saldo zijn de elektriciteittarieven 25% en de gastarieven bijna 20% lager dan de lopende contracten. Voor alle 80 deelnemers tezamen komt dit overeen met een absolute besparing van maar liefst 275.000 € per jaar. Tot 1 mei aanstaande is nog een beperkte buffer beschikbaar waarbinnen bedrijven alsnog kunnen deelnemen tegen bovenvermelde tarieven. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Dave Lusthof op 06-20424621 of via dlusthof@cinbv.nl.
 

 

 

ISK en KOP pakken ondernemersbelangen bij de kop! 11-02-2009

 

In het laatste nummer van Ondernemersbelang de Kempen wordt uitgebreid ingegaan op de intensieve en effectieve samenwerking tussen KOP en ISK.  Bent u geinteresseerd in het artikel, klik dan op Ondernemersbelang de Kempen nummer 1 van 2009.


Tip: kijk ook eens op www.ondernemersbelang.nl/de-kempen.

 

 

Glasvezel in 2009! 23-01-2009

 

Helaas heeft door allerlei oorzaken het glasvezelproject in De Kempen vertraging opgelopen. Een nieuwe planning is er nog niet, maar het staat nu definitief vast dat in 2009 door KPN op de Eerselse, Bladelse en Reuselse bedrijventerreinen een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Het lijkt er op dat de eerste klantaansluitingen op zijn vroegst eind 2009 of begin 2010 worden gerealiseerd.
 

In het tweede kwartaal van dit jaar gaat KPN en haar Business Partner IP Visie alle bedrijven benaderen, die nog geen contract hebben afgesloten met KPN. Er is met KPN afgesproken dat voor de genoemde bedrijventerreinen nog steeds dezelfde bedragen en kortingen gelden tot 1-7-2009.

Voor Kempische ondernemers is het mogelijk om tijdens een persoonlijk gesprek met een adviseur meer informatie te krijgen over prijzen, het contract, de levering van glasvezel, extra diensten en de mogelijkheden en eventuele consequenties voor de ICT-omgeving. U kunt hiervoor contact opnemen met IP Visie via telefoonnummer 076-5331340
 

 

 

BHV-opleidingen in voorjaar 2009 09-01-2009

 

Voor het vierde jaar verzorgt Verrijt Fire & Safety Trainingscenter in samenwerking met ISK BHV- en VCA- opleidingen (basis en herhaling, respectievelijk basis en vol) bij lidbedrijven in Hapert en Bladel tegen een interessant tarief. In het voorjaar van 2009 zullen BHV-herhalingsopleidingen gegeven worden op woensdag 11 maart 2009 bij Wagenbouw Hapert te Hapert en op donderdag 19 maart 2009 bij  WVK-groep te Bladel. De BHV-basisopleiding wordt op dinsdag 17 en dinsdag 24 maart 2009 bij WVK-groep georganiseerd. Het volgen van een VCA-basis opleiding is mogelijk op donderdag 12 februari en donderdag 19 februari 2009 op de Verrijt-locatie in Bergeijk. Voor meer informatie neemt u contact op met Joost Bierens van Verrijt Fire & Safetycenter (tel. 0497-572956) of kijk op deze website onder Inkoopsamenwerking, BHV-en VCA-cursussen.

 

 

Prijsverlaging van kantoorartikelen per 1 november 2008 06-11-2008

 

ISK is er tijdens haar prijsonderhandelingen met Lyreco Nederland in geslaagd om de huidige prijzen voor de kantoorartikelen (in het ISK-assortiment) gemiddeld met 3% te verlagen. DIt ondanks het feit, dat HP per diezelfde datum een prijsverhoging van 5% aangekondigd heeft. ISK heeft voor palletleveringen kopieerpapier ook prijzen vastgelegd; voor meer informatie over dit alles kunt u contact opnemen met Ilkay Kahraman, telefonisch te bereiken onder 06-45638494 (per mail via i.kahraman@lyreco.com). De nieuwe prijzen zijn voor alle ISK-leden overigens vanaf 1 november j.l. (met terugwerkende kracht) vastgelegd in het Lyreco-bestelsysteem.

 

 

ISK profiteert van prijsdaling elektriciteit en gas 27-10-2008

 

Gedurende 2008 heeft het er lang naar uitgezien dat de elektriciteit- en gastarieven per 1 januari tot ongekende hoogte zouden stijgen. Als gevolg van de kredietcrisis zijn de energietarieven sinds september echter fors gedaald. Hierdoor was het inkoopcollectief voor elektriciteit en gas in de Kempen in staat om tegen de verwachtingen in behoorlijk scherpe tarieven te contracteren. Op 21 oktober jl. heeft de werkgroep van het collectief een aanbesteding uitgevoerd met als resultaat een elektriciteitcontract met Delta Energy en een gascontract met E.ON Benelux. De deelnemers aan het collectief zullen voor het eind van het jaar individuele leveringsbevestigingen ontvangen.
 

Elektriciteit 2009

 

Delta Energy

Tarief (€ct/kWh)

Aardgas 2009

 

E.ON Benelux
Tarief (€ct/kWh)

- dagtarief

- nachttarief

- enkeltarief (I)

10,176

5,710

8,613

- basistarief

- regiotoeslag (II)

 

28,150

10,309

 


  (I) alleen indien geen dubbelmeting aanwezig.
 (II) voor regio de Kempen en een jaarverbruik > 5.000 m3. Overige regio’s betalen andere toeslagen.


Tot 1 december aanstaande kunnen leden van Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK) die nog niet deelnemen aan de collectieve inkoop van elektriciteit en gas alsnog instromen en profiteren van bovenstaande tarieven. Deze mogelijkheid kent echter wel een beperking qua volume. Bedrijven die interesse hebben kunnen hierover contact opnemen met Dave Lusthof (energiespecialist) op 06-20424621 of met Hetty Maas (parkmanager) op 06-41559548. 

 

 

RI&E-bijeenkomst voor ISK-leden 09-10-2008

 

Op donderdag 20 november 2008 wordt een bijeenkomst georganiseerd door ISK en Achmea Vitale (locatie: MetaalFlex te Hapert) om u op een praktische wijze te informeren over de opzet van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Doelstelling is om  leden meer inzicht te geven in de RI&E en de wijze waarop deze uitgevoerd kan worden. Ook de laatste wettelijke verplichtingen zullen aan de orde komen. Meer informatie vindt u hieronder. Aanmelden is mogelijk door middel van het retourneren van dit formulier (fax 0407-331240 ofwel per e-mail naar info@iskempen.nl). Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

 

 

Inkopen van kantoorartikelen bij Lyreco Nederland biedt nog meer voordelen 11-08-2008

 

Lidbedrijven die reeds inkopen bij Lyreco Nederland (voorheen Ahrend) zijn inmiddels geinformeerd over de wijzigingen, die per 4 augustus j.l. hebben plaatsgevonden. Bestellingen die voor 17:00 uur geplaatst worden, worden de volgende (werk)dag uitgeleverd. Alle leveringen worden franco geleverd voor ISK-leden en er is voortaan sprake van een betalingstermijn van 30 dagen (i.p.v. 15 dagen). En dat alles geldt voor meer dan 500 artikelen, waar nettoprijsafspraken voor gemaakt zijn. Meer informatie over het nieuw bestelsysteem en de overige voorwaarden zijn te vinden op deze website. Mocht u nog vragen hebben, of deel willen nemen, dan kunt u contact opnemen met Rik Laurs van Lyreco Nederland (tel. 040-2914305/06-50662926 ofwel via Rik.Laurs@lyreco.com).

 

 

Grote belangstelling voor energie-inkoop 17-07-2008

 

Sinds de aftrap op de ontbijtbijeenkomst eerder deze maand hebben maar liefst 90 ondernemers interesse getoond in de collectieve inkoop van elektriciteit en gas. Dave Lusthof van Collectieve Inkoopkracht Nederland BV heeft inmiddels met bijna alle geïnteresseerden een afspraak weten in te plannen. Naar aanleiding van de eerste bedrijfsbezoeken hebben afgelopen week ook al 19 bedrijven definitief tot deelname besloten. Het project is dus meer dan voortvarend van start gegaan en als ook u interesse heeft, kunt u hierover contact opnemen met Dave Lusthof op 06-20424621 of via dlusthof@cinbv.nl.

 

 

ISK snel geworteld in de Kempen 10-07-2008

 

In het laatste nummer van Ondernemersbelang de Kempen wordt melding gemaakt van het feit, dat ISK het afgelopen jaar een belangrijke aanwinst is gebleken voor het ondernemersklimaat in de Kempen. Bent u geinteresseerd in het artikel, klik dan op Ondernemersbelang de Kempen nummer drie. ISK staat op eigen benen!

Tip: kijk ook eens op www.ondernemersbelang.nl/de-kempen.

 

 

Goed bezochte kick-off-bijeenkomst glasvezel in de Kempen 03-07-2008

 

Op woensdag 2 juli j.l. heeft ISK in samenwerking met KPN in het Auditorium van het Rabo-huis aan de Markt 7 in Bladel een glasvezel-kick-off-bijeenkomst georganiseerd. Aansluitend aan deze bijeenkomst was er voor ondernemers de mogelijkheid om allerlei (individuele) vragen te stellen aan (technische) specialisten van KPN. Ook werd het nieuwste project van ISK; ISK Energie, door Dave Lusthof van CIN toegelicht.

De ruim 70 ondernemers, die aanwezig waren, maakten met name gebruik van de mogelijkheid om individuele vragen te stellen aan Bjorn Moonen, Willem van Wijck en Roland van Alphen van KPN (glasvezelproject) en Dave Lusthof van CIN (energieinkoopproject). Een succesvolle start van het glasvezelproject! Binnen dit project heeft ISK met KPN de afspraak kunnen maken, dat de bedrijventerreinen binnen de gemeenten Eersel en Bladel in 2009 en binnen de gemeente Reusel in 2010 verglaasd worden. 

Meer informatie over glasvezel is te vinden bij parkmanagement, optie glasvezel. Meer informatie over energie-inkoop bij Inkoopsamenwerking, optie energie.

 

 

Glasvezel - kickoff bijeenkomst op woensdag 2 juli 2008 06-06-2008

 

Zoals aangekondigd op 9 april j.l., tijdens de eerste jaarvergadering van ISK, gaat KPN in 2009 en 2010 glasvezel aanleggen op de bedrijventerreinen in de gemeenten Eersel, Bladel (2009) en Reusel (2010). De projectgroep ISK-glasvezel heeft Roland van Alphen, Regisseur Zakelijk Glas van KPN, ervan weten te overtuigen dat er grote behoefte is aan glasvezel bij de Kempische ondernemers. Voor hem voldoende reden om toe te zeggen dat in plaats van 2012/2013 al in 2009, tegen de meest gunstige tarieven, glasvezel aangelegd wordt in de Kempen. Op woensdag 2 juli a.s. om 8.00 uur organiseert ISK in samenwerking met KPN in het Auditorium van het Rabo-huis aan de Markt 7 in Bladel daarom een glasvezel-kick-off-bijeenkomst. Aansluitend aan deze bijeenkomst is er voor ondernemers de mogelijkheid om allerlei (individuele) vragen te stellen aan (technische) specialisten van KPN. Tevens kunt u dan al intekenen voor de aanleg en op abonnementen. Vroeg intekenen levert u zeer aantrekkelijke kortingen op. ISK maakt op deze ontbijtbijeenkomst bovendien gebruik van de gelegenheid om een nieuw project te presenteren; ISK Energie. U begrijpt het al, het betreft de collectieve inkoop van energie voor onze leden. Door de RABO-bank wordt een heerlijk ontbijt verzorgd. Alle aangesloten lidbedrijven van IGE, OBGB en OVBRM zullen per post een uitnodiging ontvangen.

 

 

 

Jaarvergadering ISK-bijeenkomst: KPN belooft glasvezel 16-04-2008

 

Aansluitend aan de eerste jaarvergadering van ISK in Gemeenschapshuis de Tref te Hapert beloofde KPN aan de ondernemers uit de gemeenten Eersel, Bladel en Reusel/de Mierden dat op hun bedrijventerreinen in 2009 glasvezel aangelegd wordt. Dit is te danken aan de projectgroep van ISK die zich een jaar lang bezig heeft gehouden met de noodzaak ervan voor de Kempen kenbaar te maken en de vraag zoveel mogelijk te bundelen.
Glasvezel
Ruim een jaar nadat de ondernemersverenigingen uit Eersel, Bladel en Reusel/De Mierden, respectievelijk IGE, OBGB en OVBRM, besloten samen te gaan werken op het gebied van inkoop, vond in Gemeenschapshuis de Tref te Hapert de eerste jaarvergadering van Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK) plaats. Aansluitend aan deze vergadering werd in een presentatie van ISK en KPN bij monde van Roland van Alphen, Regisseur Zakelijk Glas  van KPN aangekondigd dat in 2009 de bedrijventerreinen waarop de lidbedrijven van de aangesloten ondernemersverenigingen gevestigd zijn, verglaasd worden. De toezegging van KPN is een belangrijk succes voor ISK omdat aanvankelijk de verglazing van de Kempen pas in 2012 op het programma stond. Van Alphen:"De projectgroep van ISK heeft ons overtuigd van de behoefte aan breedbandverbindingen in deze regio. Ze hebben voor een belangrijk deel de vraag al gebundeld door het oprichten van deze vereniging. De definitieve beslissing om met de aanleg te beginnen is binnen onze organisatie nog slechts een formaliteit". Koen Boot (directeur Vencomatic) woordvoerder van de glasvezelprojectgroep van ISK was ook in zijn nopjes. "We zijn ruim een half jaar bezig geweest om de goede organisatie te vinden die glasvezel in de Kempen aan kan leggen. Uiteindelijk zijn we bij KPN uitgekomen. Naast bedrijven hebben we ook scholen, zorginstellingen en de gemeentehuizen bij het project betrokken.
Parkmanagement
Tot dusverre was collectieve inkoop het belangrijkste speerpunt van ISK. Voorbeelden hiervan zijn de verwerking van bedrijfsafval, een arbodienst die voor het collectief werkt, gezamenlijke inkoop van kantoorartikelen en kantinebenodigdheden, brandbeveiliging en blusapparatuur, advies op het gebied van energieverbruik en het aanbieden van diverse cursussen zoals heftruckchauffeur, preventiemedewerker en BHV. ISK heeft voor de coördinatie van deze inkoopsamenwerking de hulp ingeroepen van een professioneel bedrijf, Hetty Maas Inkoopadvies. Naast financiële voordelen voor haar leden in de vorm van kortingen zijn er ook veel praktische voordelen. Achmea Vitale bijvoorbeeld heeft wekelijks op een aantal dagen een (vaste) bedrijfsarts en/of consulent op locatie voor de ondernemers en hun medewerkers. Voor controle of keuring hoeft de zieke medewerker niet meer naar Eindhoven, maar kan terecht in de Achmea Vitale- locatie in Hapert of op zijn eigen bedrijf. In de toekomst wil ISK samen met de gemeenten een parkmanagementmodel voor de Kempen ontwikkelen. Als voorbeeld zou het Veghelse model kunnen dienen. Voorzitter Francien van de Ven-van Lee van de Veghelse parkmanagementorganisatie, hield een presentatie waaruit bleek dat  goede samenwerking tussen bedrijfsleven en de gemeente essentieel en bepalend is voor succesvol parkmanagement. Gemeente Veghel doet dan ook een flinke duit in het zakje van deze Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel.
Kempisch Ondernemers Platform
Het KOP waar alle ISK-verenigingen in samenwerken, onderschrijft het belang een parkmanagementorganisatie voor de Kempen. Ad Keeris is OBGB-afgevaardige in het KOP en tevens ISK-bestuurslid: "Met het oog op het gezamenlijk te ontwikkelen nieuwe Kempische Bedrijven Park dat er in Hapert aankomt, wordt parkmanagement heel belangrijk. De voorzitter van het KBP, burgemeester Grem, heeft me laten weten dat hij zeer verheugd is met ons initiatief". De Bladelse burgemeester was toehoorder op de ISK-bijeenkomst.
Afscheid
Op de vergadering werd afscheid genomen van interim-voorzitter van ISK, Robert Pleging. "De verenigingen nemen nu actief deel aan onze projecten, we hebben de neuzen dezelfde richting in gekregen. We hebben bestuursleden uit alle bloedgroepen bij elkaar kunnen brengen. We zijn er trots op dat we zover zijn gekomen, het interim-bestuur kan nu met een gerust hart het project verlaten". Pleging werd in de bloemetjes gezet door het nieuwe ISK-bestuur en kreeg uit handen van Johan Faes, voorzitter van het KOP, een beeldje voor de bewezen diensten.

 

 

Glasvezel op onze bedrijventerreinen 06-03-2008

 

Een ISK-projectgroep is onder leiding van onze parkmanager Hetty Maas druk bezig om de vraag naar glasvezel in de Kempen te bundelen. Inmiddels is het duidelijk geworden dat niet alleen de ondernemers op onze bedrijventerreinen grote behoefte aan breedbandverbindingen hebben, maar ook de gemeenten, de scholen en de zorginstellingen. Nagenoeg alle ondernemers kunnen op diverse manieren hun voordeel halen uit de aansluiting op een glasvezelnetwerk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan besparingen op de telefoniekosten en het extern maken van een dagelijkse back-up van computerprogramma’s en bestanden. Binnenkort zult u meer informatie ontvangen over de stand van zaken. Misschien wilt u nu al meer weten of uw behoefte aan glasvezel kenbaar maken, laat het gerust weten aan hetty@ISKempen.nl.

 

 

Jaarvergadering ISK op woensdag 9 april 2008 06-03-2008

 

Op 9 april a.s. wordt in gemeenschapshuis d’n Tref te Hapert (aanvang 16:00 uur), in combinatie met de eerste jaarvergadering, de officiële oprichting van ISK feestelijk gevierd met een “markt” waarop alle leveranciers zich presenteren aan de ondernemers in de Kempen. Daarna is er volop gelegenheid om kennis te maken, onder het genot van een hapje en een drankje. Binnenkort krijgt u een uitnodiging voor, en meer informatie over deze bijeenkomst. Aanmelden is reeds mogelijk via het "Contact"-formulier.

 

 

ISK nu echt van start...! 04-03-2008

 

ISK heeft op de laatste KOP-vergadering nog eens op de agenda gestaan. Er is nog eens duidelijk uitgelegd wat ISK voor ogen heeft. Bovendien is er gewezen op het feit dat ISK behalve het bieden van inkoopvoordelen voor haar leden, misschien in de toekomst ook wel eens dé parkmanagement-organisatie van de Kempen zou kunnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het parkmanagement op het KBP. Dit heeft er toe geleid dat alle neuzen van de drie aangesloten ondernemersverenigingen (IGE, OVBRM en OBGB) nu dezelfde richting op wijzen. Alle ISK-projecten zijn inmiddels ook gecommuniceerd aan IGE en OVBRM. Zowel IGE en OVBRM hebben inmiddels aangegeven dat met name ook van de ARBO-mantel (maar ook van de andere projecten) gebruik gemaakt gaat worden.